Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

25.12.09

mudahnya manusia itu lupe

jiwa aku terlalu kosong,beku.pahit untuk aku telan semua ni.tapi semua telah tertulis dan ditakdirkan oleh Allah untuk ku.aku pasrah dan redha.Ya Allah,kenapa kau duga aku sebegini hebat Ya Allah.Aku tak kuat seperti yang semua orang sangkakan.Dia aku letak terlalu agung dihati.Orang yang bakal mengemudikan pelayaran hidupku sampai aku mati tapi kenapa kepercayaan yang aku beri diganti dengan pengkhianatan hubungan suci ini.lulur hati.jiwa kosong dan rasa seperti dibunuh diri aku ini tatkala aku tahu apa yang dilakukan dibelakangku. Subhanallah...

Besarnya dugaan mu Ya Allah.Apa yang perlu aku lakukan lagi.Musnah semua harapan dan impian yang aku bina selama ini.Semua persiapan sudah aku lakukan.Adakah aku boleh memaafkan dan terus meletakkan harapan pada orang yang sudah mengkhianati diriku ini.
Subhanallah...

23.12.09

Entri untuk kawan

CIK PUAN BUNGA

dalam pada menguruskan agenda hidup dan urusan kerja, kadang2 hati terdetik pasal teman blogger saya yang sorang ni.sangat rindu dengan entri2 dia yang menarik dan da'boom! kalu baca entri2 dia musti terkesan kat jiwa.lebih2 lagi kalu yang berkaitan dengan en.lebah enchem dia.satu ari tu, dok bukak blog and nampak entri enchek lebah pasal kondisi cik puan bunga patutlah dah lama blog dia tak diupdate.terus berdoa dalam hati moga ALLAH kurniakan kesihatan dan kesejahteraan kepada cik puan bunga.pada sesiapa yang tahu akan perihal cik puan bunga,war2 kan lah pada kengkawan blogger.semoga cik puan bunga cepat sembuh. amin..

update kawin-kawin

so dalam jangkamasa lebih kurang 6bulan saja ni. yang saya dah prepare adalah seperti; katering, pelamin, hantaran (baru satu jek. huhhuu...tsk!), kursus kawin pun dah gi, list jemputan dah almost complete tapi kad je blum tempah lagi coz ingat nak wat lain dari yang lain sket.dah discuss dengan enchek tunang and alhamdulillah he's agreed dengan cadangan saya untuk kad tuh.finally!antara discussion kami yang berjalan lancar walaupun dilakukan di dalam firefly enchek tunang sahaja.

katering wahidah booking dah kat Pengantin Eksklusif. Kursus kawin aritu amik kat Zura's Akademik kat bangsar. Ok gak lah servis dan ceramah dia cuma saya dan enchek tunang rasa cam kelangkabut je co'ordinator dia tu.actually diorang ni famous atas dasar ramai artis yang joint kursus kawin kat akademik diorang and diorang memang dah lama wat servis ni.lebih kurang 20tahun (from what they mentioned to us lah).so sijil kursus kuar arini but enchek tunang decided not to take it today.musti ramai orang kata dia.saya ikut jek.pessenger kan...

so ada beberapa perkara lagi yang perlu perhatian macam mekap, baju nikah and sanding, doorgift, bunga pahar, makanan untuk majlis akad, photgrapher, videographer, dan banyak lagi benda kecik2 lain yang sangat memeningkan kepala.sangat ingin mintak tolong dari pembaca2 yang budiman yang mempunyai idea dan apa2 saje komen membina yang dapat membantu saya menguruskan majlis hari bahagia.sgt stress ok.ditambah dengan kerja di opis yang menimbun.tak terkejar nak wat semua dalam satu masa.kadang2 rasa cam nak give up jek.tapi dah tak bleh dah..

pertolongan dari segi idea dan komen membina amat2 diperlukan. TOLONG YER!

11.12.09

adakah aku BODOH?

rasa sangat bodoh sehingga melakukan perkara yang bodoh. kenapa mesti ada connection dengan orang yang sama bodoh? kenapa mesti jumpa dengan orang bodoh. dunia ni penuh dengan orang bodoh ker? atau aku yang sangat bodoh sampai rasa semua yang aku buat, yang aku jumpa adalah bodoh. its true; aku memang bodoh!

orang bodoh macam aku tak perlu hidup dalam dunia yang hebat ni. kalau lah boleh aku pergi dari dunia ni tanpa menyusahkan orang lain kat sekeliling aku. kalaulah...

10.12.09

Tak tahan dah

ada tak orang nak offer saya keje?! dah tak tahan ar keje kat sini. dengan bos yang suam2 kuku. tak de perancangan yang teliti. sendiri tak tahu apa yang dia nak dan dia mahu. pening. tertekan. bengang. bingung. bosan. YA ALLAH, berikan lah hamba mu ini ketenangan dan kekuatan.

7.12.09

Asik Meeting!


Lately memang banyak meeting. sana sini meeting. tapi biler meeting buat kat hotel, camwhoring adalah agenda yang tak kan dilepaskan. huhhu... sgt poyos. sgt chiker. tak bleh nampak camera, bulu roma gatal akan naik dan minta gambar diambil. so jgn salah kan saya, saya tak nak amik gambar, camera dan bulu roma gatal yang soh gak saya amik gambar. percayalah!



::sempat lagi ber'camwhore dalam bilik Datuk Bandar::

6.12.09

MENANG???

Sampai saat ni saya masih binggung. Dok tanya diri sendiri.
"MACAM MANA BLEH MENANG PLAK NI?".
Kerja sure2 akan bertambah sebab dah kene gi peringkat Wilayah plak but dalam pada tu masih bleh lagi berharap biarlah tahun depan peringkat Wilayah buat kat Labuan. Dapat jalan2 sambil abiskan duit. huhhu... masih bingung lagi!

"MACAM MANA BOLEH MENANG?!"



29.11.09

my PAST

Suddenly semalam tangan ringan buat kerja dan dengan kepala yang serabut pi selongkak cupboard yang macam tongkang pecah.found a lot and a lot of CD.tgk satu2 semua CD tu.macam2 jumpa.paperwork lama.copy of my thesis.gambar2 lama masa belajar dulu and yang paling best i found 1CD yang banyak gambar masa kurus2 dulu.tetiba miss that part of my life.masa tu tengah frust menonggeng tergolek2 and bergolek2.dah macam manusia anox dah masa tu but i really need bodyshape yang macam tu skang ni and yang paling penting masa kawin nanti.huhhuu...what should i do??? tapi masa tu i tak bertudung so yang part tak bertudung tu tamau.sudah sgt selesa dengan bertudung.cuma mau badan yang kurus saja.mau susun strategi tapi tak tau camne nak mula.bengang dengan diri sendiri skang ni!tSk!





koprat foto ke keparat foto?

ini adalah gambar koprat yang diambil bersempena sesuatu itu.suke gambar ni sebab aku kelihatan menarik dan da'boom and yang paling penting aku tak nampak gemok.itu yang paling penting.taken by unprofessional photographer but edited by some1 who knows what to do with ugly picture.i like!

28.11.09

pompuan GILER itu

inilah pompuan yang gantikan saya semasa saya tido aritu. dia telah buat keje giler dengan memakai baju serba itam dan katanya dia berkabung sebab saya tak dapat interview yang saya pergi aritu. huhhu... sedey..

pastu dia dah wat onar di meja usang kesayangan saya dengan melakukan aksi chiker terlampau.sgt tsk okey!

27.11.09

...is currently reading...


BEST sangat.received this book from my sister in law kat LONDON.she send back lots of books.she's a book lover and sebab dia gak lah saya pun dah memulakan semula hobby mengumpul buku cerita.walaupun dah banyak buku saya yang mama donate kat orang tapi lepas ni after kawin dah ada umah sendiri i can decorate one room kat rumah as my library.best plak biler terpikir idea2 yang camtu.tak sabarnyeee...

Cerita Lepas Terjaga dari TIDO yang Lama

Salamsss...

Lamanya saya tido. tak terbela dah blog yang macam famous amous ni. tsk! so semasa tido, some1 telah menggantikan tempat saya dan melakukan aktiviti harian saya. dia tulis dalam DIARY tapi tak banyak sgt aktiviti yang dia lakukan. huhuhu... apekah?! hahahaha... actually just nak update story ni....:

MAJLIS ANUGERAH SUKAN WPKL

ikot enchek tunang gi majlis anugerah sukan bersama-sama suku sakat sukan dia. kesimpulan event; moderate. biasa2 aje but congrat to enchek tunang punyer anak buah; EIJI. she's win olahragawati harapan. enchek tunang pun nampak bangga jek coz he's the one who responsible in planning for this little girl punyer success. as a coach, he's always want the best for his anak buah. sgt garang ok when enchek tunang tgh coaching. i always support him in everything that he likes to do. sport ni memang passion dia. so, update sket gambar on that event.


walau apapun, yang paling penting, i've discovered something. saya sudah GEMOK tahap CIPANZi! tSk!!

10.11.09

What Gen Y Lady will Do

i'm a generation Y lady. So what do u guys think gen Y lady will do when they get boring and tents? this is what i did when i get soooo boring in life:
1. talking to myself in every single thing that i do
2. karaoke'ing in bathroom and 'sumbangsi' my suara
3. changed lappy wallpaper like ten times in a minute
4. changed template blog
5. basuh sume baju termasuk baju yang dah basuh
6. lipat baju yang dah dilipat
7. tengok balik my ex's photos(masih simpan ok for future reference.ada saya kisah enchek tunang cakap apa!)
8. bakar-bakar kertas dalam bilik sampai mama's got panic and jerit "apa yang terbakar tu sambil pegang fire extinguisher"
9. campak handphone kat dinding sampai HP to berkecai then pasang balik sambil cakap "are u ok, sory3x..."
10. pakai stokin dalam rumah tak bukak2 and ski'ing wif that stokin kat lantai umah.
11. baca sume novel yang ada laju2 or baca kuat2 macam story telling ataupun macam baca berita (fun!)
12. makan, makan, makan dan makan (20times in a day?? yes ofcoz!)
13. go for movies. do marathon.
14. go for window shopping. not only go watching butik by butik but trying all the baju yang berkenan than letak balik sambil geleng2 kepala and mumbling to myself, "kenapalah tak muat'. ofcoz lah tak muat,amik saiz 's'!

Bunggar Manggar DIY by Mama's

So skang ni isu bunggar manggar dah settle. Mama volunteer nak buat bunggar manggar for my hari bahagia using her bintang-bintang berkelipan yang diperbuat daripada straw. This bintang-bintang pernah popular satu waktu dulu where all people around the world (macam yer je satu dunia punya orang.hehehe..) berkejar-kejar nak belajar buat dan straw pun abis semua kat kedai. Masa tu lah straw wujud dalam macam-macam warna. My mama's tak terkecuali dari mendapat bahang straw ni. Mama buat bintang sampai penuh rumah kitorang dengan bintang-bintang ni. Langsir pun pakai bintang, balang-balang kat umah penuh dengan bintang. Skang ni bile bahang bintang dah berlalu, banyaklah bintang-bintang kat umah kitorang ni terbiar.

At one time, mama pernah buatkan my cousin kat S'pore bunggar manggar dari bintang ni. Memang cun. Sume orang tanya my cousin tempah kat mana. Cantik. Tapi mama cakap mama dah lupe nak buat but she will try her best untuk ingat balik and buatkan untuk saya. So sgt suke... lain sket dari yang lain. Betul tak??

So skang ni, tunggu.... satu ari nanti pas mama siapkan my bunggar manggar, i will post one entry about DIY bunggar manggar ni and at the same time upload the pict.

::bintang-bintang mama's dalam salah satu vase kat rumah.believe it or not::


Pesanan Penaja : kenape eja "bunggar manggar" macam ni??

8.11.09

Kurang 8.Bulan je lagi

ok! memang tak banyak masa yang tinggal untuk saya membuat persiapan. tapi dalam hati selalu cakap lambat lagi. kurang 8 bulan je lagi tapi takdak satu happa pun yang saya dah buat. serius! ini serius....! apa yang penting? KERJASAMA! tapi saya tak mendapat kerjasama dari enchek tunang. dia adalah tersangat sibuk dengan jadual coaching nya dan benda2 lain yang sememangnya menjadi penghalang untuk kami duduk berbincang dan BEKERJASAMA. jangan nak kata duduk berbincang dan bekerjasama, nak kuar dating ujung minggu pun susah. dating dengan meja usang je saya tiap-tiap ujung minggu. cuba bayangkan betapa bosannya idup saya. cuba bayangkan! tapi saya selalu buat tak tahu dan redha. malas mau pikir banyak2. buat kepala serabut. kalau jadi, maka jadilah (kunfayakun). kehidupan sehari-hari kat dunia ni kan dah tertulis (bunyi macam orang hampa ja..) so let time do all the work (apakah??)

tiba-tiba hati dalam ada cakap bisik-bisik, kalau tak mau kawin boleh tak???
~dalam dilema dan segala keputusan perlu dipertimbangkan~

7.11.09

Terimalah Akibatnya

Sape soh cari pasal tunang-tunang dengan atlit sukan? So skang ni,terimalah akibatnya. Padan ngan muke. Selalu kene tinggal. Pastu buat endah tak endah jer.

Memang macam tu eh orang sukan ni? Keras, Kasar, Konon-konon Kuat, Koyo, dan pelbagai "K" yang lain lagi. Tak Suke betul!

Hati orang sukan ni lain macam sket. I've experienced all. Terasa hati tu takyah cakap ar berapa kali. Makan hati lagi lah selalu and bile cakap yang kita makan hati orang sukan akan cakap "ok apa makan hati dari jiran sebelah rumah tu, hari2 makan tulang buat sup." Patut tak? Memang tak patut!

So skang ni, terimalah akibatnya sebab i have choosed orang sukan to be my hubby. Padan ngan muke sekali lagi. Makan lah hati hari2!

31.10.09

Entri ke-100 yg berEMOSI. kalaulah...

kalaulah aku boleh turn back the time. kalaulah...

kalaulah aku boleh decide what best for my life and just says "adakadabra ka boom" and semua yang terbaik yang aku impikan akan jadi kenyataan. kalaulah...

kalaulah meja usang kat opis ni boleh bersuara, tentu2 dia akan cakap, "ko ni takde life selain datang opis 7ari seminggu dan boleh tak kalau kau biarkan aku berehat sehari. sehari pun cukupla. kalaulah...

kalaulah aku ada keupayaan untuk buat hidup aku lebih bermakna dari sekarang ni. kalaulah...

kalaulah aku boleh buat keputusan yang muktamad dan bersedia untuk jalani hidup ni sorang diri. kalaulah...

kalaulah aku boleh..., kalaulah aku mampu..., kalaulah ada..., kalaulah...
http://emo.huhiho.com

28.10.09

Merajuk Yang Burok!

Pengakuan Berani Mati : Saya memang seorang yang KUAT MERAJUK yep!

& akibat kuat merajuk perlu ditanggung oleh saya sendiri sebagai tunang seorang lelaki yang sgt tidak berperikemanusiaan dimana beliau telah merakamkan aksi-aksi terlampau merajuk tunangnya ketika sesi pujuk memujuk. sesi ini berlansung tanpa suara seperti orang bisu lagaknya sebab lokasi adalah tidak begitu strategik iaitu di opis dan dimeja usang saya.Apakah??!

::enchek tunang cakap biler merajuk muka dah sama macam muke garfield::

::cubaan meng'control' ketawa sebab enchek tunang sedang membuat lawak spastik di hadapan saya::

::buat-buat tak dengar & tak nampak enchek tunang cakap dan buat apa kat depan saya::

25.10.09

Tak Mau Cerita & Bagitau Semua Dah

Hai Peeps... (aouchh!! its so not me!)

I pompuan melayu.Ikut adat resam nenek moyang.I orang Islam.Yang sentiasa mengikut sunnah Rasulullah dan berpegang pada Al-Quran so apa2 pun mesti mulakan dengan BISMILLAH dan disudahi dengan ALHAMDULILLAH.Kitakan orang Islam so lepas BISMILLAH bagilah salam; ASSALAMUALAIKUM... (kan sedap didengar dari peeps sana peeps sini.~dah tukar profession jadi ustazah plak? oh!ustazah je ker yang bleh cakap cam gini?tak salah pun kan kalau i mengingatkan~)

Okie.Entri ni just nak bagitau yang dah tak best dan tak cool dah nak citer pasal kawin-kawin and hari bahagia dalam ini blog yang cam famous amous sebab i tahu yang ada orang opis i dah dapat menghidu kegiatan murni i menulis blog.To be frankly, i memang suka menulis.Menulis tulisan yang tidak dibataskan macam dalam exam (350 patah perkataan saja,lebih dari 500 patah perkataan,tatabahasa kena jaga,ejaan kena betul etc etc).Oh pleaseee....ini blog ok!bukannya DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA ataupun OXFORD DICTIONARY.so ikut suka i lah i nak eja dan buat ayat macamana. (kenapa aku ~emo~ tetiba plak ni?Sila cepat sedarkan diri!)

Oh oK,berbalik pada tajuk.Tak mau cerita dan Bagitau semua dah.I have make one restriction to myself and to my blog.I dah takmau citer pasal kawin-kawin and persediaan hari bahagia i dah (macam ada orang nak tahu je kan?huhhu..tsk!)sebab i tak nak orang yang datang majlis i tu nanti dah tau dah i nak buat tema color apa.dah tau dah i nak bagi doorgift apa,pelamin i macam mana,i pakai catering apa.kan dah tak cool dah tuh!tak surprise ar Hari Bahagia i nanti.betul tak?

Lagi hampeh kalu-kalu ada blogger lain yang rasa cam i ni hebat pastu cam benci je aku ngan minah poyo ni.semua nak citer.lagi tambah hebat kalau dia dedicate satu special cynical entri untuk i dalam blog famous amous dia (maaf cik puan bunga kalu terasa.huhhu..tidak ditujukan pada sesiapa.very general ok,statement i ni).

Ini bukan bermaksud i tak nak citer lansung apa2 yang berkaitan dengan kawin-kawin ni tapi i akan bataskan sket ler.setakat nak kongsi idea dan cerita benda-benda menarik pasal kawin-kawin ni apa salah nya...bertukar idea.beside i tak nak kehilangan kawan-kawan blogger yang best macam cik puan bunga,thalha,kak zura,fatin kawan ku yang telah menjadi kejam itu,cik seroja,kak sukicida dan lain-lain.Saya sayang anda semua!


Pesanan Penaja: aku pun tak tau kenapa entri ini diadakan.jiwa adalah sgt kosong pada ketika ini tetapi tangan terasa gatal mau menari-nari di atas keyboard lappy klasik yang dibeli menggunakan duit perkeso arwah papa ku ini.

Aku Bukan Aku

Hati dalam ada cakap.Jiwa dalam ada memberontak.Mau jadi macam pengebom berani mati.Do what they really like to do.Sanggup korban nyawa hanya kerana terlalu taksub dan fanatik terhadap sesuatu.Ini bukan diri aku.HIPOKRIT betul!Mau buat benda yang aku suka buat.Hari-hari yang dilalui sgt tidak memberi kepuasan.Ini bukan aku!

My weakness; i'm a perfectionist!Semua mesti sempurna.Mesti memberi kepuasan.Aku mau buat benda yang aku suka.Takmau buat benda sebab terpaksa.

Jiwa rasa kosong sgt.Tak puas.Bermuka-muka.Tak terisi.Tiada satu pun yang aku rasa puas.Tak macam dulu.Balik kerja lewat malam,2 3 pagi.Badan penat,otak penat tapi aku rasa puas.Kepuasan itu ada.Walaupun tak dibayar dengan upah yang tinggi.Aku bukan mau duit.Aku mau sesuatu.Sesuatu yang boleh aku panggil ilmu.Sesuatu yang boleh aku panggil pelajaran.Yang boleh aku panggil sebagai pengalaman.Yang bagi aku amat bernilai dan berharga.Yang tak mampu aku peroleh kat mana-mana.Yang mampu aku banggakan.Aku tak perlu piala.Untuk aku tunjuk dan banggakan pada semua.Cukuplah kalau aku sendiri yang rasa bangga pada diri.Bangga dengan apa yang aku peroleh setiap hari lepas pulang dari kerja atau buat sesuatu yang aku suka.

Masih banyak yang aku belum buat.Checklist "10 things I have to do before get 30's" terbiar tanpa ada status terkini.Dah cukup lama aku tinggalkan senarai itu.Senarai yang aku sendiri buat dalam mencapai sesuatu.Mencapai kepuasan untuk diri sendiri.Apa yang aku dapat untuk diri?Apa yang aku buat sehari-hari adalah untuk memberi kepuasan pada orang sekeliling aku.Pada orang lain.Mereka-mereka yang seperti lintah.Hanya hinggap dan sedut darah.Kemudian melepaskan diri setelah kenyang dan perut terisi.

YA ALLAH,bosan nya!I need to do something!Sesuatu yang aku suka.Sesuatu yang bleh buat jiwa aku terisi.Bodohnya rasa hidup macam ni.Tanpa ada satu pun pencapaian yang boleh aku banggakan.Inikah yang dinamakan hidup?Inikah yang dipanggil aku.NORWAHIDAH BINTI ABDUL WAHID.yang berdiri atas nama itu adakah aku?

Jiwa aku memberontak.Akal berkata ini bukan NORWAHIDAH yang dulu.Yang sentiasa dahagakan ilmu dan pengetahuan.Yang sentiasa belajar akan sesuatu.Yang sentiasa inginkan pembaharuan.Yang sentiasa mahukan kepuasan dalam membuat sesuatu.

Aku bukan aku yang dulu lagi.Bukan WAHID yang satu.Yang megah akan dirinya itu kini bukan lagi aku.Things need to be change.Tapi apa?Kat mana nak aku mula.YA ALLAH..buntunya!

22.10.09

Perempuan Itu & Meja Usangnya

Kenali lah PEREMPUAN ITU.
Perempuan yang selalu asik dengan alam maya nya.
Yang selalu suka mengadu domba pada enchek tunangnya, pada blog pink macam 'famous amous'nya dan tidak lupa pada MEJA USANG yang sentiasa menjadi teman setia.


******************

Meja usang besar itu sudah lama benar menjadi idaman kalbu perempuan itu.
Impian perempuan itu untuk memiliki meja usang apabila tuannya pencen nanti akhirnya termakbul juga.
Kini perempuan itu adalah tuan baru bagi meja usang yang besar itu.
Bangga giler perempuan itu atas kejayaannya memiliki meja usang itu.

Lalu...

Perempuan itu selalu saja menyepahkan meja usangnya.
Ingin menunjukkan bahawasanya dia banyak kerja.

Perempuan itu selalu pura-pura sibuk di meja usangnya.
Padahal dia sedang asyik dan leka bermain game 'burger'.
Meja usang juga selalu menjadi tempat meletakkan kepala tatkala perempuan itu terlalu penat mengadap kotak ajaib nya.

Meja usang selalu menjadi saksi.
Saksi gelak ketawa,tangisan,keluh kesah,potpet potpet,mengadu domba,mengumpat mengata perempuan itu dan orang sekitarnya.
Meja usang lah peneman perempuan itu dihujung minggu. Kalau orang lain keluar ber'dating' dengan kekasih hati,perempuan itu akan tetap setia di sisi meja usangnya.

Perempuan itu terlalu asyik dengan meja usang yang belum sampai setahun menjadi teman setianya.

Jika ditakdirkan suatu hari nanti berpisah perempuan itu dan meja usangnya,pasti meja usang diingati kerana banyak jasanya.
Pasti akan dirindui kerana banyak kenangan dengannya.
Biarlah apa yang pernah terjadi dan dikongsi menjadi rahasia perempuan itu dan meja usangnya.

MEJA USANG,ketahuilah bahawasanya kau banyak berjasa.
Bagi PEREMPUAN ITU,kau tiada gantinya.

::Inilah PEREMPUAN ITU dan MEJA USANGNYA::


Pesanan Penaja : Sesungguhnya perempuan itu memang suka merepek sambil makan kerepek pisang tanduk yang sedap lagi lazat menjilat jari dan sesungguhnya juga perempuan itu dah takde kerja dan dah takde idea untuk meng'update' blog macam famous amous nya.tSk!

20.10.09

PADAN MUKE!

http://emo.huhiho.com

Hari tu saya gaduh dengan tunang saya. Kerana terlalu mengikut emosi,saya telah men'delete' semua gambar enchek tunang dalam HP saya.Msg2 bermakna enchek tunang pun saya delete gak dan skang bile nak tengok balik,nak buat gambar jadi wallpaper dah tak ada. PADAN NGAN MUKE! mari cakap beramai-ramai
PADAN NGAN MUKE SAYA!

PADAN MUKE!!!

http://emo.huhiho.com


19.10.09

MUET (Malaysia University English Test) = 5

Biler baca comment cik puan bunga dalam entri I'm Not Good in English tetiba rasa cam hebat English (huh!perasan.tSk!) sebab MUET cik puan bunga dapat 4 dan saya dapat 5.sama-sama plak tu amik 2 kali.tapi untuk pengetahuan anda semua,ada cerita disebalik MUET yang saya dapat 5. mau tahu rahasia dan ceritanya?

Mari saya ceritakan... (ala2 genre seram gitu)

Masa 1st time amik tu saya dapat 3.amik pun atas dasar nak lepas untuk graduasi je.sebab kalu tak amik MUET tak bleh nak grad.so amik main2 and dapat 3.bukan sembarangan 3 tau yang saya dapat.lagi 2 markah je saya bleh dapat 4.hebat tak?sila cakap hebat!

Lepas tu masa dok spread out the keputusan kat lecturer and kengkawan,ada sorang mamat yang tak berapa nak bagus tapi suke buat2 bagus datang.dengan tak bagi salam dia terus cakap.dapat 3 je,aku dapat 4 tau.oh okie...kira ko hebat ar kan.ingat nak salute dia tapi lepas tu biler tgk markah MUET dia yang dapat 4 tu terus hati dalam ada cakap "cit poodah!markah atas pagar.nasib ko baik je ko dapat 4 tu tau tak.kurang 1 markah ko dah sama je dengan aku.bongek!".tak abis dengan tu mamat poyo tu pi dok jaja-jaja markah MUET atas pagar dia tu.siap bleh compare2 plak tu dengan markah aku.binawe betul mamat tu.tapi apa yang paling buat aku nekad untuk amik MUET sekali lagi and nak challenge markah dia,sebab kata-kata dia ni "ko ni aku ingat hebat lah sgt.kata orang Key Ell kan.Sekolah Methodist lagi tu.biler cakap berabuk sampai tersedak2.public speaking giler hebat tah hengat.present dalam english.lecturer puji melambung,tapi MUET dapat 3.sama dengan orang lain.dengan bebudak kelate yang dok ber'klik-klik' dengan bahasa ibunda dorang yang org lain tak paham tuh!kalau ko hebat cuba gi amik sekali lagi.aku nak ko dapat paling koman 5 ar aku bagi..hahahahaha!!".

Pantang betul anak pak wahid ni kene cabar ko tau tak! So pas abis study and grad,aku pi daftar exam MUET sekali lagi.lepas daftar terus ajak mama gi Minerva dan Pustaka Mukmin kat Jlan TAR.tak abis dengan 2 kedai buku tu,aku pi MPH kat MidValley.mama dok turut je anak dia yang ada darah Hang Tuah ni sebab pantang betul biler dicabar (ceh!perasan darah Hang Tuah.bukan darah Hang Tuah tapi darah Abdul Wahid anak sadiq sepak raga.hahahaha!!) kat kedai-kedai buku tu aku beli semua buku MUET.cakap je jenama apa.Sasbadi? Pelangi? Fajar? Pelanduk? boleh dikatakan semua buku rujukan MUET keluaran semua syarikat aku beli.adalah dalam enam tujuh jenis.semangat punyer pasal lah ni.Abis gaji aku kerja kat RHB aku pakai.dahla receptionist jek keje nye.berapa sgtlah yang aku dapat.nasib baik ada mama yang tahu semangat aku masa tu tengah membara-bara so mama ada sponsor dua tiga buku untuk aku.

Semua buku yang aku beli abis aku buat ulangkaji.bukan takat buku,CD yang aku dapat sekali masa beli semua buku2 tu abis aku dgr.Siang malam aku ulangkaji.sampai partner aku masa keje receptionist kat RHB (kak umi) tegur, "Dik,ko ni tak penat ke aku tgk ari2 dok pegang buku je.Dalam train ko baca buku,dalam bas pun sama.apa yang ko dok tulis2 kat dalam buku tu dik?Ko ni sihat ke tak dik?".Concern betul kak umi kat aku.Sebab tu sampai skang aku masih contact dia.sebab kak umi memang happening abis.keje ngan dia ar yang paling aku rasa best banget!

So bile ari exam tibe,aku tawakal.macam2 dah aku buat.bukan takat makan buku,minum buku,tido buku,mandi buku (nampak sgt tipu,mana ada orang mandi bwk buku.huhhu..).Solat hajat,doa tiap kali solat pun aku dah buat so aku redah je.abis exam aku lega giler.idup dah kembali normal macam biasa sampai aku lupa yang aku ada amik exam MUET sebab biler dorang anta keputusan MUET kat aku aku terkejut macam beruk nampak pisang emas dibawa belayar.terlompat keriangan macam tenuk yang badannya separuh putih separuh itam.suke giler aku masa tu sebab aku target untuk dapat 4 je dan markah lebih sket dari mamat poyo tu pun dah cukup bagus dah untuk aku. tapi ni aku dapat 5.Lagi sket markah aku nak gi 6.hebat tak?hebat tak?kalu aku tak tido aku rasa bleh kot aku dapat 6.hehehehe...bukan dapat 6,nak amik exam MUET pun aku tak sempat agaknya sebab dah mati tak tido.

Biler dah dapat keputusan tu,aku pun ingat nak pi ar tayang and announce kat mamat cam bagus tu.biak dia terkujut dgn keputusan aku.tapi akhirnya aku gak yang terkujut beruk sekali lagi sebab mamat tu skang bukan takat MUET,dia dah amik exam kat British Council pun sebab nak sambung MAster kat luar negara,tak dapek ar makcik nak challenge mamat tu lagi tapi makcik dah daftar dah exam kat British Council untuk amik exam yang sama dengan mamat cam bagus tu.tak mau kalah dengan mamat tu.sebab dia bukan hebat sgt pun sebenarnya.nasib dia baik sket je dari orang lain.tapi dunia ni kat bulat.tak selalu kita akan ada kat atas dan tak selamanya kita kene pijak kat bawah.betul tak? (~emosi~ menguasai diri secara tiba2)


Moral of the Story : takyah layan orang yang suka berlagak cam mamat poyo nak m**p*s kat dalam citer aku tu sebab korang akan mengalami kerugian macam aku.MUET aku dapat 5 pun aku bleh watpe?aku dah grad dah masa tu.aku jaja untuk dapat kerja pun orang cam endah tak endah jek.lagipun markah yang korang dapat dalam apa2 exam tak mencerminkan apa sebab itu semua teori,apa yang penting adalah praktikalnya.~sekian dari penceramahan motivasi minggu ini.huhhu...tsk!~

18.10.09

ADA seperti TIADA

Kadangkala aku terfikir;
Adakah aku memiliki DIA?
Kerana ada ketika aku rasa seperti TIADA.

KOSONG (empty),
KOSONG & KOSONG.

Bermaknakah sebuah kehidupan jika terus terusan begini?
Sampai bila?
(hati bertanya namun akal buntu memberi jawapan)

Aku cemburu melihat yang lain
Cemburu melihat mereka bahagia
Tersenyum & ketawa berpasangan
Dimanja pasangan mereka
Diambil tahu dan dijaga
Berjalan dipimpin tangannya
Takut tersadung & terjatuh kekasih hatinya
ataupun diganggu orang pulak nantinya

Kenapa aku tidak diperlakukan begitu?
Merasa sedikit sentuhan dan kata manja
Bukan banyak yang aku perlu
Hanya secebis,paling tidak pun sekelumit saja
Itu sudah cukup untuk aku rasa bahagia

Hanya harapan yang aku boleh katakan
Ataupun aku boleh perolehinya dalam mimpi
Dan yang paling mudah;
Duduk bersandar dan angankan semua itu
BAHAGIANYA...

Bahagia yang hanya boleh aku angankan
Cukuplah.
Itu sudah cukup memadai bagi aku.
Tersenyum sendiri ketika mengangankan semua itu.

Terima Kasih Ya Allah
Bukan salah kau yang mentakdirkan
semua ini untuk aku
Kerana aku tahu,apa yang telah engkau tentukan
Itulah sebaik-baik ketentuan.


Pesanan Penaja : Ini adalah luahan rasa semata-mata.Tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang sudah mati. Life is beautiful bebeh! So enjoy every piece of your life. Don't let anyone ruin it. (^_-)

16.10.09

Dak dik Duk! (ver. nasihat + gatal)

WaaAa...hati ku berlagu girang.kurang 3 jam lagi mau jumpa kekasih hati merangkap JAGA yang sgt dirindui.sebelum masuk meeting tadi enchek tunang call cakap dia dah kat KL.apa lagi,buat suara anak kucing gatal yang suke meleser2 kat kaki manusia berbulu lebat dan buat merajuk serta mengadu domba dengan enchek tunang (ee geli,~hei berdiri mak! bulu roma ku!~)

Enchek tunang cakap dia mau jemput pulang.huhhu...buat2 merajuk ckap tamau!tapi dalam hati mau mau mau...udah rindu banget sama DIA...

Sambil2 tunggu tu saya pun buat list apa yang enchek tunang suke makan.Banyak okie...enchek tunang saya memang pemakan.kuat makan.sebab tuh ada entri Dinasour Memakan-makan.hehehehehe... walaupun kuat makan,dia tak memilih.itu yang tambah sayang tuh.

Saya teringat pesan mama satu ketika itu (bahasa!),kalau nak pikat hati suami,pikat dengan masakan.dengan air tangan bukan nasi kangkang (oH oh,ayat bomba spactic!saya yg tambah ayat tuh.mama saya tak cakap gitu.)So walaupun sibuk dengan persiapan hari bahagia. cari vendor sana sini,skill memasak perlu dipertajamkan lagi.tamau suami ku makan masakan bibik warung je biler kawin nanti.itu janji ok. so buat semua bride-to-be sila jadi macam saya (perasan.tSk!).

Untuk hari bahagia,abis semua kita survey.nak yang terbaik konon-kononnya.lepas tu nanti lepas kawin suami terbiar.makan tak menentu.ari2 makan kat kedai.lauk kedai.itu ok lagi dari ari2 makan meggie.tak kesian ker kat suami??

Buat yang tak pandai masak macam saya,kenelah letak azam turun dapur.jenguk2 tgk mama ker bibik ker buat ape.tolong2 la walaupun potong sayur atau kacau2 gulai dalam periuk je.atleast dapat gak aura dapur tu.manatau aura2 tuh akan buat kita pandai masak ker? hehehehe...ada ke gitu? ada ok! macam mawi,dia bukan pandai nyanyi pun tapi sebab aura dia, berjaya gak mamat felda tu dalam bidang seni (tapi tak lama ler..huhu..marah peminat mawi kat aku.)

Cayok2 buat semua bride-to-be. bersamalah kita berusaha membahagiakan bakal suami dengan masakan yang sedap2 dan makanan yang dia suka makan.


Pesanan Penaja : kalau dulu saya hanya belajar masak apa yang saya suka makan. tapi skang ni simpan azam mau belajar masak apa yang enchek tunang saya suka makan plak.

I'm Not Good in English

okie,ini episod berterus terang.I'M NOT GOOD IN ENGLISH.tapi i never stop trying.my english is *moderate*.MUET dapat 5 tapi itupun setelah amik kali ke-2.SPM dapat 2A.PMR dapat C.UPSR dapat B.Masa kat Uni,score paling koman A-,itupun setelah beberapa sesi membodek2 penyarah yang ajar English tu.Tolong bawak buku lah, tolong photostat kan nota lah, dan selalu pura2 tak tahu dan pergi bilik pensyarah tu untuk bertanya.Misi utama adalah untuk pensyarah kenal nama.hehehehe...so bile dia kenal nama,sket2 dia akan sebut nama kita,masa tu lah English berabuk saya keluar.hahahahaa.. banyak komen dari yang hebat2 pasal penguasaan English saya; "u good in speaking, but really poor in writing"."i really impressed with the way u talking,u'r pronounsation,but when it comes to writing,teruk!". oH! Okie...saya amik semua pendapat and try to improve writing in English (grammer kena betul;past tense with -ed and macam2 lagi) and at the same time improve jugak in speaking and pronounce certain words that really difficult for me.sampai tergeliat lidah yang ari2 makan sambal belacan and tempoyak ni nak menyebut sesetengah ayat omputeh tu.but i never stop trying sampai satu hari ada pembuat onar masuk blog and komen pasal grammer.just a small mistake man...tapi cara dia sgt menghina.macam dia bagus sgt!saya kenal ramai kengkawan cyber yang memang hebat dalam bahasa penjajah ni tapi tak pernah meninggi diri.contohnya Cik Puan Bunga.Cikgu bahasa Omputeh yang giler2,orang Yong Peng yang memang sekepala.tapi dalam pada tu,ada jugak blogger2 yang tulis blog dalam bahasa omputeh berabuk abis pastu rasa diri dah cukup hebat.nak link orang2 yang tulis blog dalam omputeh jek,yang tulis dalam bahasa ibunda dia,dia buat dek je biler di sapa.tak sedar ke ko tu berpijak kat bumi mana?(mulut bau belacan lagi mau cakap 'i eat cheese everyday')

Saya ada kawan,biler saya sms dia dalam bahasa omputeh, dia akan reply balik dalam bahasa yang sama with really2 bad english.bukan takat grammer with -ed atau sebagainya, tapi spelling, ayat dia, memang serba tak kena.Saya tak pernah ketawakan dia coz for me,dia sgt berani. ok tipu! saya ada ketawa biler terima sms dalam bahasa omputeh dia sebab simple english pun bleh salah (hoho,macam hebat jek). hahahahaha...(opss,ini bukan setakat ketawakan english dia ok, ini ketawakan diri saya yang cakap je orang padahal saya pun sama).

Walau apapun,cuma satu yang perlu kita ingat.sehebat manapun kita,kita membesar dengan 1bahasa ibunda;bahasa melayu,bahasa MALAYSIA. 1 Malaysia (oh oh,sgt jiwa patriotik wahidah di pagi hari ni)

Adab = Respect

Mood kembali dari bercuti sehari agaknya saya ni.datang opis awal pagi,bukak blog and suddenly citer pasal ada adab = respek.mau jadi penceramah motivasi kah?? huhhu.. mungkin,1day. who knows rite?

Saya tetiba terfikir,how do i face my everyday at work when i have to deal with person that already lost my respect?Kalau dulu,i really admired with this si *polan* punya skill and knowledge in so many things.For me tak guna kalau u have a lot of skills and knowledge but u don't have that 1 thing so called ADAB. Ilmu penuh kat dada pun tapi tanpa ADAB,people will not respect u.Itu yang selalu ibu pesan dan saya ingatkan diri setiap hari.U can come to work with so many emotion u want but u have to be professional.Professional in many ways.Professional in dealing with u'r client, publics who seeking for info, your colleagues, your bos,your friend,your leader or even with people who working under u.

Haish! susahnya macam ni.kena kerja sambil bermuka-muka kah? tak sukanya macam ni. mau tukar kerja. so sgt harap interview yang saya pergi hari tu saya dapat.keputusan akan keluar hari ni.*cross finger bebeh!* cayok-cayok!!

14.10.09

-Kuih KASWI untuk DIA-

::ini bukan kaswi buatan saya tapi amik pict dari sini::

enchek tunang saya memang prebet sgt dengan kuih yang satu ni.so semalam akibat tak bleh nak tido dan rindu pada enchek tunang saya,saya telah mem'berani mati'kan diri untuk membuat kuih kaswi seorang diri tanpa tunjuk ajar siffu sansai saya (bonda).hari tu ada borak2 dengan siffu sansai cara2 dan bahan2 untuk buah kuih ala2 color kulit gelap ku ini.so main tibai je lah buat dan hasilnya adalah *moderate*.boleh diperbaiki lagi kata siffu sansai saya.bawak sket gi opis,ingat nak bawak semua tapi sebab tak jadi, rasa malu kambeng biri2 yang bulunya tebal melanda,saya bawak sket je untuk kakak2 kat opis tu rasa dan bagi komen agar biler buat nanti akan lebih menjadi dan biler menjadi,tentu kuih kaswi saya sedap dan biler sedap tentu enchek tunang suka memakan-makan. huhhu... bahagianya...bahagianya biler cinta hati makan kuih yang saya buat untuk dia.

::ini adalah merupakan salah satu langkah persediaan menuju hari bahagia >> menjadi isteri yang pandai buat kuih yang suami suke...
::buat enchek tunang sempena 365hari bersama. \(^_^)/

Setahun (365hari) Bersama Dengan Dia

14 Oktober hari ni. hehehehe... dah setahun dah saya dan dia mengikat janji.walaupun tak dapat nak celebrate dengan DIA tapi puas sebab kelancaran majlis yang Allah hadiahkan.berkat kesabaran dan doa DIA juga sebenarnya.buat DIA yang tercinta hanya kata-kata ini yang mampu saya hadiahkan.

DIA,
awak tahu awak siapa,
awaklah superman hati saya,
walaupun kini awak dah tukar title menjadi super securiforce saya,
saya tetap sayang awak seperti mananya awak yang pernah saya kenal dulu.

DIA,
saya sayang awak sepenuh hati saya,
tak kan ada siapa pun yang boleh menggantikan tempat awak dlm hati saya walaupun sesempurna manapun dia,
sesungguhnya awaklah kekuatan saya,semangat untuk saya terus bangun dan berjaya,
terima kasih kerana hadir dan memilih diri saya.

DIA,
terima kasih atas kesabaran dan ketabahan awak melayan kerenah saya,
senyuman awak selalu buat saya rasa damai dan bahagia,
walaupun awak bukan pendengar yang baik untuk saya tapi kadangkala mengadu domba kat awak boleh buat saya tenang setenang tenang nya.

DIA,
tiada apa yang lebih bermakna daripada saat awak melafazkan kata untuk memikul tanggungjawab menjaga saya sampai akhir hayat awak,
tiada apa yang saya pinta hanya kesabaran dan kasih sayang awak untuk saya moga kekal sampai bile2,

DIA,
selamat 365hari bersama,
moga cinta kita ini abadi untuk selama-lamanya..


Pesanan Penaja : huhhu...rindunya saya pada si DIA.takpe,2ari je lagi.2ari jek! huhhu...mau rindu sama dia jugak!tak peduli hapa!

Hohoy! Kejayaan Orang Yang Bersabar

Huh! Lega! Settle dah semua. sesungguhnya saya terasa seperti superwoman hari ni (perasan.tsk!). sampai opis pukul 6.30pagi, tgk checklist takut ada yang tertinggal plak nanti. Semua beres sebab semalam dah stayback sampai kul 9mlm kerana idea menggila datang. terasa mau buat centrepiece ala2 kanak2 ribena. huhhu... kelakar giler hasilnya tapi dgn tebal muke mau letak jugak kat meja dlm majlis tuh. *nanti saya letak gambar centrepiece ala2 kanak2 ribena tu yer untuk diketawakan oleh semua.

Sesi mengambil satay dan roti jala berjalan lancar dengan 2 hero saya (en.samsul & en.mizi).terima kasih pakcik.jasamu dikenang!tahun ni saya suggest dapat cemerlang yer..hehehe...

Thanks juga kat kengkawan yang lain yang banyak tolong melancarkan sesi amik2 barang dan tolak2 troli:
-Mona
-Ain
-Kak Ijan
-Taufik

Buat peng'heppening' majlis; cik tepong gomak & kekasih sehatku.korang memang best!terbaik punya!Cayang korang juta2.tahun depan jgn serik lagi yer..bertahan sampai saya turun takhta yer...hehehehe...

So kesimpulannya,walau apapun orang nak kata,saya rasa puas dgn apa yang saya dah cuba buat.Manusia kan tak sempurna.

opss luper...terima kasih buat penasihat berani mati merangkap tulang belakang saya (bonda & enchek tunang tercinta).

13.10.09

.CheckList Saya.


MySpace-Countdown

~Buah Cempedak di luar pagar,ambil galah tolong tunjukkan.Saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan~ Rasa sayang eh! Rasa sayang,sayang eh! Heh lihat nona jauh rasa sayang,sayang eh!~ ^_^

(bernyanyi lagu riang walaupun dalam hati hanya Allah dan penasihat berani mati je yang tahu (enchek tunang & bonda tercinta) bahawasanya saya sgt cemas seperti menunggu kelahiran anak sulung.)huhhu...


::bukan tak pernah organize majlis makan2 macam ni.masa belajar dulu selalu.tapi untuk yang kali ini saya ada rasa yang tak berapa nak enak sebab banyak yang mengata dan mencela dari yang memuji dan bersyukur dengan apa yang diberi (biasala,gomen!)


::Enchek tunang ada pesan semalam,jadikan ini sebagai salah satu pengalaman untuk uruskan Hari Bahagia.Think +ve. hehehehe...sebab tu saya sayang dia! Selalu buat saya bangkit semula.Tapi enchek tunang takde.Dahla esok anniversary saya dan dia.Setelah setahun kami kongsi suka dan duka bersama (terima kasih Ya Allah kerana temukan aku dan dia.aminn..)


::so this is list of tasks that i incharge.So far so GoOd.semua settle but i have to make sure that the majlis akan berjalan lancar.insya'allah..doakan yer!


Katering

Main Menu : Wak Hamzah – Done

Satay : Done

Lain-lain : Menu by tingkat2 – Done


Hadiah & Cenderahati

Perkahwinan : Done

Persaraan : Done

Tadarus : Done

Pembantu Bendahari – Done

Game / Aktiviti : Done


MC

Kekasih Sehatku & Cik Tepung Gomak (thanks kawan,korang memang terbaik dan best!)


Aktiviti

5 aktiviti & 2 Glamour Raya



LIME is my Coca-Cola Glass Color

hehehe... kegatalan sebab sampai opis pukul 6.30pagi dan tak tau mau buat ape.so klik sana sini.amik post of perfection personality test from Coca-Cola and this is the result; I'M a Lime Personality bebeh! I'm a LIME! hehehehe...Apakah???!

::klik-klik for larger image::

12.10.09

.Tolong Doakan Saya Yer.

Entah kenapa terasa nak mintak kengkawan blogger reramai doakan saya sebab saya tahu semakin banyak orang yang mendoakan kite,insya'allah hajat dan keinginan akan jadi kenyataan.

::saya harap saya berjaya untuk interview yang saya pergi aritu::
::saya harap permohonan saya untuk sambung master berjaya::
::saya harap permohonan penukaran pelajar (exchange student experience) yang saya buat kat kedutaan Jepun diterima::
::saya harap agar dipermudahkan perjalanan Hari Bahagia::
~AMIN YA RABBAL ALAMINN..~

::picture taken from here::

Simple & Chantek!

::got this picture masa tgh jengah2 blog kengkwn blogger creative yang banyak kongsi citer pasal journey diorang untuk bergelar raja satu hari atau ada sesetengah nya raja dua tiga hari.hehehe::

::picture taken from Ladynoe™ blog::

::sgt creative tau Ladynoe™ ni.kad kawen dia yang design sendiri tapi ada orang telah menciplak idea creative dia.tSk kan?! mungkin sebab comey sgt kad dia tuh kot::

::ni lah kad yang dah tiru kad Ladynoe™::


pesanan penaja
: tetiba idea creative + plagiat sket datang.mau jugak lah gambar kartun kat kad kawin nanti.tapi nak gambar kartun yang cam aku hidup dalam blues tuh,gambar hartini yang pakai tudung tuh.kartun jiwang karat adik saya panggil.hehehehe...ok tak rasanya??

Macheh Cik Puan Bunga!

Pagi2 bukak blog kat opis terus nampak kat dalam list shopping jom jom; blog .sukasuki bunga. keterujaan bertambah2 sebab ada my nama;tengkujuh. okie..trus klik2 dan seterusnya melompat keriangan ala anak cimpanzi dapat pisang emas yang di bawa belayar.apakah???

huhhu...terima kasih cik puan bunga yg baik hati! sgt suka mr.kulat2 itu!sgt tidak sabar mau dapat.mau bagi satu sama enchek tunang.lepas kawin mau gantung kat depan bilik menandakan bilik ini ada 2orang penternak kulat sukasuki berjaya (uh,kedengaran seperti sensored saja!)

::mr.kulat2 yang cik puan bunga buat::

10.10.09

Weekend Yang Pelbagai

Weekend lepas tak gi opis (tempat biasa untuk aku bertapa pada hari Sabtu & Ahad) sebab keluar bersama bonda & ucu.

Sabtu;
Pergi butik Rins Suzana tgk promosi buffet pakaian pengantin.RM500 untuk 3pasang baju.baju cantik, tapi tak banyak pilihan.itu ok lagi sebab tak banyak pilihan,tapi yang paling tidak best semua pakaian adalah bersaiz manusia enorexia nervosa.tsk! so untuk saya yang bersaiz anak jin aprit ni akan kembang kempis kembang kempis untuk memboloskan diri dalam itu baju.setelah pakai pula akan kelihatan seperti incredible hulk dengan baju yang koyak2.bile bilang kat mama gitu,mama perli balik "ok apa fesyen koyak2.baru trendy". oh ibu!kamu memang supportive (dlm erti kata yg lain.huhhu..).

Lepas dah tak sesuai dengan baju2 kat butik itu,terus gi Cheras plak.gi kedai Mr.DIY.cari benda2 yang bleh dibuat hadiah untuk majlis hari raya jabatan.tapi takde apa yang menarik dan berkenan.sgt cerewet ini wahidah.so terus balik rumah utk siap2 mau pergi open house my bff;paed! makan dan makan lagi.mana janji sama en.tunang utk kurus dan lansing?? (buat2 tak dgr,buat2 tak dgr..)

Ahad;
~Bangun pagi-pagi,gosok gigi,cuci muka,pakai baju,minum kopi,makan roti,saya suke hati...(sila baca dalam nada bernyanyi2 yep!)~
hehehe...pagi2 dah bangun bersiap mau pergi KP.mau tgk my beloved niece and nephew (jannah the debok girl and adam the cheesy boy).sgt rindu mereka!sampai KP,lepak2 minum dan bergosip pasal kawen2 dengan makde and wan di pangkin bawah pokok ketapang (sgt best woh!) dengan angin sepoi2 tak pandai berbahasa.minum2 kopi bersama biskut rokok yang keras nak m**p*s.masa tu terasa sgt kenikmatan dan kedamaian idup kat kampung.keterujaan dan kejakunan orang takde kampung bertambah2 bile tgk keliling rumah wan ada macam2 pokok. serai, pandan, belimbing buluh, kelapa, daun kari, bunga kantan, serai wangi etc.semua nama pokok mama yang bagitau.kalu tak memang tak kenal.ucu suruh potong serai wangi nak letak dalam kereta,saya gi amik serai untuk masak.hehee..malu sei!nampak sgt jakun dan bongek!tsk!

Balik singgah nilai.mau tgk kalau ada benda2 yang berkenan untuk dibuat hadiah majlis raya.status masih sama.semua pun tak berkenan sebab takde lah cantik sgt tapi harga mahal membabeng babeng.survey satu nilai 3 tu sampai ucu dan mama pun naik fedup.walaupun tak jumpa hadiah untuk majlis raya tapi telah terjumpa dengan benda best untuk diletakkan kat dalam bilik masa kawen nanti beserta idea2 menarik untuk hari bahagia.siap amik gambar walaupun kedai tu dengan besar dan jelas letak tanda tak boleh amik gambar.tapi untuk mereka2 yang stubborn macam saya,kitorang pedulik hapa.lepas isyak sampai rumah dan kepenatan.bile ingat yang esoknye ISNIN terus bertambah kepenatan.
SAYA TAK SUKA HARI ISNIN!!!!!

9.10.09

DIA = Enchek Tunang, Ex-Superman, En.Jaga

Enchek tunang, Ex-Superman (siapa yang mengikuti blog je tahu kenapa dia dapat title 'ex'.hehehe...) and now en.jaga adalah manusia yang sama.satu makhluk ciptaan Allah yang bertakhta di hati insya'allah untuk selamanya.dia ada lebih dan kurang (+/-).ada buruk dan baik.ada buat perkara yang saya tak suka dan juga buat benda yang boleh buat saya tersenyum dan ketawa.saya terima dia kerana dirinya.kerana DIA.tanpa paksaan atau desakan sesiapa.rasa sayang saya lahir dari hati tanpa saya buat-buat atau paksa-paksa.mungkin bagi orang lain dia tidak sehebat mana.banyak kurang dari lebihnya.tapi saya percaya pada pencipta.pencipta agung yang menjadikan setiap makhluk di alam semesta dengan sebaik-baik penciptaan dan kejadian (subjek BM bleh dapat A++ ni!huhhu...tsk!) dan kerana berpegang pada keadilanNYA saya percaya ada suatu kelebihan yang saya boleh teroka dalam diri manusia yang saya gelarkan sebagai "DIA = enchek tunang, Ex-Supeman, En.jaga".

~T_T~

& sesungguhnya ketahuilah bahawa saya cintakan "DIA" itu kerana Allah, maka selagi Allah itu ada, maka selama itu juga cinta saya ada untuk "DIA".

Dah Tak Privasi Dah.tSk!

okie, ini adalah kesinambungan daripada entri pada 7/10/2009 yang bertajuk "Tak ber"ETIKA" lansung!

Blog saya telah dicemari oleh anasir-anasir yang sgt tak ber'ETIKA" yang saya maksudkan itu (sendiri mau ingat kalau terasa).Mereka dan membaca dan mengetahui isi hati saya yang sgt meluat dan jengkel dengan perangai orang yang tak berapa nak bagus tuh! (amik ko!)

This is my private blog okie 'orang yang terasa', so i can say what ever i want in this blog.Sape soh gatal tgn masuk blog orang pastu baca entri ~emo~ i tu and comment rasa ketidakpuasan hati anda.I welcome u untuk datang dan baca tapi kalau ada terasa dengan mana2 entri dalam blog i ni, that's your own business.Malas mau amik tahu.

opss lupe yer, mau ditekankan disini that's not me the only person yang jengkel dan rasa both of u tidak ber'ETIKA' tapi semua AJK yang ada pun sependapat.Kalu u guys pikir u guys otai dan dah banyak pengalaman, jgn down grade orang lain.Setiap manusia kejadian ALLAH tu ada kelebihan dan kekurangan.Ajar2 lah ilmu yang ada dan jgn cepat rasa megah dan meninggi diri yep!

pastu lagi satu yer nak habaq mai, kalau u guys tak cakap depan, lagi2 dalam meeting jgn nak suruh orang lain cakap depan2. Sikap u guys sendiri tu yang buat orang serkap JARANG (serkap JARANG takpe, jgn kain JARANG ~uh, siapakah itu; saya lah yang berkain jarang itu~)

Jangan emo2,just a small matter and sorry yep kalau terasa...

Jangan Marah Hah!!!! http://emo.huhiho.com
;)

::tgk tuh,orang terasa komen dalam blog saya.tsk taw!::

Suki-Suki + Keterujaan = Bongek!

::promosi hebat.cepat2 sebelum tak dapat::

Tengah blog hopping untuk mencari bakal2 vendor for 'hari bahagia' terjumpa satu promosi oleh butik Rins Suzana.Keterujaan pun bermula sebab promosi itu menawarkan 3 pasang baju pengantin (3 pasang lelaki + 3 pasang perempuan) for just RM500.Sila bayangkan kemurahan hati kak Suzana Abdullah itu.So terus meng'email' ke rinsbridal@hotmail.com untuk menyatakan hasrat hati (oh ayat tak hengat!).Pastu tak sampai 10jam, rinsbridal balas email dan ajak datang butik untuk try baju and beside promosi telah dilanjutkan sampai 11hb Oktober ni atas permintaan ramai.

::sesi meng'email-email' dengan rinsbridal::

::So esok dah janji dengan ucu dan mama untuk gi butik rins suzana untuk melihat-lihat dan jika OK akan trus mem"booking".

::'Cross Finger' - Harap-harap ada baju cantik yang muat.
~mau kurus. mau kurus. mau kurus. tapi cam susah sebab ari2 gomen buat makan-makan hari raya.huhhu...~

7.10.09

Tak Ber"ETIKA" lansung!!

Entri ini telah di'edit' dengan meng'tut'kan ayat2 yang enchek tunang cakap kasar dan tak elok.so i dengar cakap my tunang okie...(saya budak baik,sebab tu enchek tunang sayang).demi teguran enchek tunang saya meng'sensored'kan ayat2 yang dirasakan telah menguris hati orang yang terasa itu (peduli apa aku kalau ko terasa.aku cakap benda yang betul,sebab tu ko terasakan? hah!)

Baru balik dari mesyuarat dan masih bengang. Bengang dengan orang yang takde otak dan b**g*k nak m****s.takde etika lansung. kalau korang tak suka duduk dalam meeting dan dengar agenda yang dibincangkan, dengan segala tidak hormatnya korang bleh ber**b*s keluar dari bilik meeting tu! ini tak. korang borak-borak,tak menghormati pengerusi, ketawa kuat-kuat, tulis2 atas kertas, cakap sok sek sok sek kat belakang, dah macam pompuan plak perangai. padahal ko tu j**tan yang sepatutnya lebih mudah mengawal emosi. tak belajar ke etika dalam mesyuarat masa sekolah dulu?? kalau nak menyuarakan pendapat atau ada rasa tidak senang hati dan sebagainya, angkat tangan dan cakap "maaf saya ingin mencelah/menyuarakan pandangan". macam tu lah t***l! bukan sound2 belakang. nak tengok muke orang tak beretika macam korang pun aku dah rasa cam nak muntah. korang ingat korang hebat ke? baru sekali pandangan/cadangan disangkal dan ditolak terus nak melenting dan taknak bagi kerjasama. APAKAH??? ingat dah matang, dah dewasa,tapi perangai macam budak sekolah tadika. kalau ada seminar/kursus tentang adab-adab dan etika bermesyuarat, aku akan pastikan korang diwajibkan pergi.


Pesanan penaja : sebab saya cakap benda betul lah orang yang tak ber'etika' tu terasa!!tau pun terasa.rasa-rasa orang yang ada sekali dan makhluk yang chair meeting tu, ada kamu-kamu pikir?!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin