Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

16.10.09

I'm Not Good in English

okie,ini episod berterus terang.I'M NOT GOOD IN ENGLISH.tapi i never stop trying.my english is *moderate*.MUET dapat 5 tapi itupun setelah amik kali ke-2.SPM dapat 2A.PMR dapat C.UPSR dapat B.Masa kat Uni,score paling koman A-,itupun setelah beberapa sesi membodek2 penyarah yang ajar English tu.Tolong bawak buku lah, tolong photostat kan nota lah, dan selalu pura2 tak tahu dan pergi bilik pensyarah tu untuk bertanya.Misi utama adalah untuk pensyarah kenal nama.hehehehe...so bile dia kenal nama,sket2 dia akan sebut nama kita,masa tu lah English berabuk saya keluar.hahahahaa.. banyak komen dari yang hebat2 pasal penguasaan English saya; "u good in speaking, but really poor in writing"."i really impressed with the way u talking,u'r pronounsation,but when it comes to writing,teruk!". oH! Okie...saya amik semua pendapat and try to improve writing in English (grammer kena betul;past tense with -ed and macam2 lagi) and at the same time improve jugak in speaking and pronounce certain words that really difficult for me.sampai tergeliat lidah yang ari2 makan sambal belacan and tempoyak ni nak menyebut sesetengah ayat omputeh tu.but i never stop trying sampai satu hari ada pembuat onar masuk blog and komen pasal grammer.just a small mistake man...tapi cara dia sgt menghina.macam dia bagus sgt!saya kenal ramai kengkawan cyber yang memang hebat dalam bahasa penjajah ni tapi tak pernah meninggi diri.contohnya Cik Puan Bunga.Cikgu bahasa Omputeh yang giler2,orang Yong Peng yang memang sekepala.tapi dalam pada tu,ada jugak blogger2 yang tulis blog dalam bahasa omputeh berabuk abis pastu rasa diri dah cukup hebat.nak link orang2 yang tulis blog dalam omputeh jek,yang tulis dalam bahasa ibunda dia,dia buat dek je biler di sapa.tak sedar ke ko tu berpijak kat bumi mana?(mulut bau belacan lagi mau cakap 'i eat cheese everyday')

Saya ada kawan,biler saya sms dia dalam bahasa omputeh, dia akan reply balik dalam bahasa yang sama with really2 bad english.bukan takat grammer with -ed atau sebagainya, tapi spelling, ayat dia, memang serba tak kena.Saya tak pernah ketawakan dia coz for me,dia sgt berani. ok tipu! saya ada ketawa biler terima sms dalam bahasa omputeh dia sebab simple english pun bleh salah (hoho,macam hebat jek). hahahahaha...(opss,ini bukan setakat ketawakan english dia ok, ini ketawakan diri saya yang cakap je orang padahal saya pun sama).

Walau apapun,cuma satu yang perlu kita ingat.sehebat manapun kita,kita membesar dengan 1bahasa ibunda;bahasa melayu,bahasa MALAYSIA. 1 Malaysia (oh oh,sgt jiwa patriotik wahidah di pagi hari ni)

2 comments:

.BUNGA. said...

sekali lagi haku glamer disini! hOhOhO!
giler la u babe! i MUET dapat 4 je.first time hambik dapat 3.kakakaka!! well, org sekarang mmg PANDANG yg pandai speaking je. NAMPAK EDUCATED WALHAL DALAM HATI BINGAI CAM KAMBING. tak semua la. certain je.

JUST BE YOURSELF.

p/s:GO TO HELL WITH GRAMMAR. hahaha

tengkujuh said...

If grammer go to hell, both of us can go to heaven. muahahaha....
apakah?? aku suke menglemerkan kamu wahai cik puan bunga. dah takde orang lain dah sebenarnya. hahahahahahahaha....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin