Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

18.9.09

Hadiah Hari Raya Yang Bermakna

Saya sangat sedih sebab enchek tunang dah pulang ke kampung nya... baru dapat msg dari enchek tunang cakap dia dah sampai kat tol simpang pulai (sgt sedih tak dapat raya sama enchek tunang saya itu). tadi dah mintak ampun dan maaf serta mintak enchek tunang halalkan semua sepanjang perkenalan kami. minitik air mata walaupun saya cuba tahan. saya mintak maaf sebab selalu buat awak susah hati dan macam2 dengan perangai kuat merajuk saya ni. saya sgt sayang awak dan tak sanggup kehilangan awak sebenarnya (aduh terjiwang plak dalam blog ni.. tsk!)

Lepas anta enchek tunang kat kereta, saya pun meneruskan misi mencari kasut untuk bonda tercinta.penat tul.dengan orang yang bersesak2 kat jalan TAR tu saya gagahkan juga kaki untuk berjalan dari satu kedai ke satu kedai.akhirnya dapat gak kasut untuk bonda.saya belikan kasut exclusive untuk bonda saya.apa yang saya belikan untuk bonda ni tak seberapa pun nilainya jika dibandingkan dengan jasa dan pengorbanan bonda.lepas tu saya masuk Semua House sebab ujan dan sekali lagi saya telah memboroskan diri dengan membeli gelang comey dan vogue untuk bonda tercinta sempena Hari Raya.Hadiah buat bonda yang sangat memahami saya.semalam gaduh dengan enchek tunang pun bonda tak kalut,tenang seperti selalu sebab dia kenal anak daranya yang kuat merajuk ni.saya sayang bonda million million banyak nya!

Setelah penat berjalan dan menghabiskan duit saya pun balik opis.lengang je opis sebab ramai dah balik awal.ini situasi biasa kalu cuti hari raya.tak heran dah.

sampai je kat opis saya ingat nak solat dulu takut terlepas waktu.bukak2 je laci besi kat tepi meja saya terpandang sesuatu dan sesuatu itu telah membuatkan saya menitikkan airmata.saya tak sangka yang enchek tunang betul2 bagi saya hadiah.masa dia bagitau kat kereta tadi saya ingat dia berseloroh je.so saya tak amik pusing sgt tapi skang ni lepas tgk sendiri saya rasa sayu hati.betul2 tersentuh dengan pemberian enchek tunang.walaupun tak seberapa bagi orang lain tapi ianya cukup bermakna buat saya.brooch mutiara ni enchek tunang ckap dia beli kat Labuan masa dia gi game aritu.dah lama nak bagi katanya.apa2 pun sayang, saya tak kisah, murah ke, mahal ke, cantik ke buruk ke yang penting ianya pemberian awak.tiada yang lebih bermakna dan berharga dari apa yang awak dah buat untuk saya.saya cinta awak sgt2 sayang (alamak,terjiwang lagi lah plak. huhhu... tsk! tapi saya peduli apa!)
bluweeakkk..... =P

Salam Lebaran

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin


Pesanan Penaja : Sesungguhnya saya tiada mood untuk beraya. Rindu pada nenda masih menebal. Walaupun kurung merah grand yang ditempah untuk dipakai di hari raya tapi jiwa saya tidak se"vibrant" warna baju saya. Entahlah... saya hanya mampu berkata entah untuk sesuatu yang tiada dalam jiwa.

17.9.09

Hunting For Red "Baju Melayu"

Akibat last minute shopping untuk hari raya,semua yang saya nak saya tak dapat.menyesal tul! Minggu ni dan minggu lepas saya berulang gi Jalan TAR just to seek for red baju melayu for my lil'brothers.macam nak giler rasanya.dengan orang ramai.lepastu jumpa warna merah yang sesuai,saiz plak yang takde.dua orang lelaki perasan kecil yang kat rumah tu dah lah kurus melidi.pakai saiz "S" yang sememangnya susah mau jumpa.yang marah sgt my lil'bro yang sorang tu bleh kata tiap2 malam gi Jalan TAR lah, gi Danau lah, gi DownTown lah tapi hampeh.semua tak dapat.alasan untuk tak keluarkan duit mau beli baju raya sendiri.tahu sgt dah.tapi disebabkan saya dah decide nak guna je baju raya tahun ni sebagai baju family masa majlis saya nanti,saya tak lah berkira sgt.belikan ajer lah.saya cadang untuk majlis nanti,family belah saya nak pakai baju warna merah.so budget lah sketkan kalu guna yang raya tahun ni punyer jer. pandai tak saya? sila cakap saya bijak tapi bukan kedekut eh.... (",)


pesanan penaja : baju melayu merah dah dapat dengan saiz yang sesuai tapi hanya warna je yang rasanyer tak kene dengan baju saya dan ibunda tercinta.tsk!

16.9.09

The 1st and only KAD RAYA for this year (2009)

Hari ni dapat kad raya.kad raya kecil comel molek pemberian student UM yang datang mintak maklumat.bangga ni, bangga ni... lubang idung dah kembang kempis kebanggaan.mana tak nya sebab skang ni kan susah tul nak dapat kad raya.manusia bumi skang dah canggih.pakai mms, sms, email dan cara2 lain yang lebih moden dan cepat dalam menyampaikan salam dan selamat.kalau nak ikutkan memori yang terbit dari pemberian kad raya tu lebih bermakna dan berharga sebab saya masih simpan lagi kad2 raya pemberian kawan2 masa sekolah rendah dan menengah dulu.taktau nape tak sampai hati nak buang.

ingat lagi tak,kalu dulu time2 nak raya sibuk cari ranting nak gantung kad raya.abis semua kad raya pemberian kengkawan dan sedara kita gantung untuk tatapan semua.sonok bile ingat masa dolu2 tu.skang ni,jgn kata kengkawan nak bagi kad raya,itu enchek jaga pun tadak bagi saya kad raya tau.tengah tunggu je la ni.manalah tau dapat ker kan.akan aku update dah kabarkan pada semua dalam blog ni.hehehehe... tsk!


15.9.09

Pegaga OH! Ibu

Bermula episod menyayat hati dalam idup saya. huhhu...
ibu soh saya makan ulam pegaga.
Ari2 kene makan itu ulam pegaga. tSk!
bukan setakat makan dengan nasi, tapi makan meehoon pun kene ada pegaga.
bayangkan seksanya. bayangkan! tolong bayangkan skang!

terseksa! tapi ibu cakap untuk kesihatan.
persediaan untuk hari bahagia. (uits, apa kene mengena??)
~conpius seketika~
petua orang tua2 kata ibu. siap ngan bebelan lagi saya kene lepas saya tanya apa dan kenapa.
ibu pun keluarkan dalil2 dan petua2 serta garispanduan untuk malam pertama dan hari bahagia. uits! saya tak terpikir oh... lansung tada pikir itu macam.

tau nak pikir pasal majlis jek.
nak wat pelamin apa? tema warna apa? pakai baju apa? nak tempah katering mana? photographer? semua yang zahir2 jek. yang batin sket pun tada pikir. boleh plak? manalah kiter nak tau kan... 1st timer lah katakan. hehehehe... takutnya...

tapi terima kasih kat ibu sebab tolong pikirkan pasal itu semua.
ibu selalu bagi pesan ini dan itu. semua tentang petua.
yang boleh dan tak boleh.
makanan yang elok dan amalan yang baik untuk kebahagian rumah tangga. bile dengar rasa cam tak sedia jer... tapi ibu cakap biler lagi mau kasi tahu...
kalau nanti ibu takde. aduh, saya sedih biler ibu cakap macam tu.
terima kasih ibu. dunia akhirat saya sayang ibu.
nyawa pun saya sanggup bagi untuk ibu.
ibu yang terbaik dalam hidup saya.
cinta ibu juta ribu kali!!


INI YANG IBU BUAT UNTUK SAYA DENGAN ULAM PEGAGANYA:

~paksa saya makan ulam pegaga walau dengan apa2 jenis makanan sekali pun.tsk!

~ibu rebus akar pegaga yang dititik dahulu bahagian akarnya lalu air rebusan akar pegaga tu ibu soh saya minum (saya dipaksa ok oleh ibu saya. huhhu..). rasanya jgn cakap ar. selamat saya ni jenis yang tak kisah sgt makan ubat and telan jer semua jenis ulam baik yang sedap ataupun yang pahit nak m**p*s!


Pesanan Penaja : khasiat pegaga anda bleh baca kat sini.

Dapat ker Tak Dapat??

Baru balik dari Interview kat SPA. hehehehe...
punyer lah prepared bagai nak giler.
baca akta itu ini. semua bleh jawab.
tapi biler tanya kat panel interviewer tentang kebarangkalian saya untuk dapat jawatan itu, dia cakap opportunities kurang sebab dah menjawat jawatan di sektor awam. boleh ker?? kalu gitu takyah lah panggil i interview. kan?? kan?? http://emo.huhiho.com

sedikit kecewa tapi okie jek. jadikan je pengalaman ni untuk memantapkan lagi sesi interview akan datang.
yang penting saya ceria!!! \(^_^)/
dan dekat dengan tunang saya yang poyo itu.
saya sayang dia sebab bersusah2 untuk saya.
kejut bangun pagi dan ingatkan itu ini macam dia plak yang nak gi itu interview.
dia yang cemas dan selalu cool kan saya disaat saya menggelupur.
saya sayang dia!! si busyuk kesayangan saya itu.
terima kasih sebab hantar saya interview dan bersusah2 untuk saya!!
cayang mu juta ribu kali nyer!!! http://emo.huhiho.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin