Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

5.9.09

Wedding Gift Box Yang Cantik

~sambil buat kerja, tgn dok gatal2 click sana sini and accidently terjumpa satu page dengan pelbagai pilihan wedding gift box dan yang paling tertarik dan da'boom adalah yang di bawah ini. saya sgt suke. murah pulak tu. hehehe... terus je bookmark page tuh!~



::picts kredit to Marry Me Deco 'n' Such::


Weekend Bosan???

Semalam masa buke pose dengan enchek tunang enchem, kitorang ader plan nak spend our Saturday together. Enchek Tunang dengan konon2 baik hatinya nak teman saya sebab mama takde gi Singapura. Kesian kat saya sorang2 katanya... huhuhu... jadi angel jap enchek tunang itu! tsk sebab selalunya dia devil dan saya lah angel nya... huhhu... (",)

So hari ni saya plan nak spend ari Sabtu yang best ni dengan membasuh baju di waktu pagi selepas sahur dan sementara menunggu masuk waktu subuh. lepas tu bersiap untuk pergi opis. keje adalah sgt banyak dan ade satu orang yang bertitle Datin Pakuda, opss salah... Datin Paduka... sebut betul2... DATIN PADUKA ok...! yang sememangnya banyak cekadak dan songeh! suke menyusahkan hari2 yang saya lewati dengan meminta macam2 dan sgt cengih dan suka down grade makhluk2 dalam opis saya. sgt tsk dia!

Selepas menghabiskan kerja di opis saya itu, saya ingin mengikut enchek tunang gi training polo kat Titiwangsa and sambil tunggu enchek tunang abis main polo bleh gak abiskan membaca buku Stephen King; 4past midnight. mesti gak abiskan membaca itu buku sebab dah janji nak bagi Cik Puan Bunga itu buku... sedey... tapi dari bagi kat orang yang tak reti appreciate, lebih baik bagi pada kipas susah mati Stephen King iaitu Cik Puan Bunga. atleast lege gak sebab itu buku akan dimanfaatkan sepenuhnya dan dibaca oleh cikgu bahasa omputeh yang happening...

Lepas enchek tunang habis main polo, cadang nak berbuke pose di De'Curve. nak gi makan ayam penyet. nak gak. tak peduli. sgt teringin dengan Milo Dinasour. pastu nak amik gambar and mms pada Cik Puan Zarina yang memang fanatik kepada Milo Ais Pekat dan kauww punyer! huhuhu... sgt berniat jahat di bulan puasa ini! hehehe... suke... \('.')/

pas buke pose ingat nak gi tgk movie orphan tapi ni kan bulan pose, elok ker kalu gi tgk wayang?? tak pasti. sebab saya memang jahil bab agama. so cadangan untuk bertengok wayang akan ditangguhkan sebab rasa sgt tak sedap hati. entah!

4.9.09

Hari Ini ; 04/09/09

Gosh! Hari ni berlalu rasa cam lambat jek. mungkin tanpa mama di sisi. entahla. takde idea. skang kat umah and tgh dok surfing on the internet. blur. tak tau mau cari ape. tadi buke pose ngan member keje. mie, lin and enchek tunang kesayangan hati. makan ikan kerapu pedas. sedap. fav saya oh.. sangat sonok memakan itu ikan sampai kenyang tapi tetap control jek makan dan hanya bersabar sebab tak dapat mengorek mata ikan kerapu lazat didepan mata seperti kebiasaannya. sadiss betul. enchek tunang hanya tgk sambil senyum sinis. bukan nak tolong korek kan mata ikan idaman kalbu saya itu. huh! tsssk!

enchek tunang hantar sampai umah. tgk my bro dah balik dah. ada gak teman kat umah malam ni. kalu tak sorang2 je la sebab mama dah gi singapura. lepas tu masuk bilik, bukak lampu and mata terus tertumpu kat atas TV sebelah katil. ada botol minyak cap kapak. masih penuh. pastu tgk kat cermin kat almari baju ada note dari mama; "mama go 1st. jaga diri. jgn lupe basuh baju dlm bakul tu. minyak angin mama dah beli. ada atas tv. in case kakak migrain lagi. jgn lupe makan ubat and jgn stress2 kerja. tgk2 adik. mama always love u." gosh!! mengalir airmata. rindu kat mama datang lagi. hope mama selamat pergi dan balik. mama jarang tinggal2 note macam ni. aku mula ar dah pikir macam2. Ya Allah, aku tak sanggup kehilangan orang yang paling penting dan paling aku sayang dalam dunia ni. Biar aku yang pergi dulu sebab aku tahu yang aku tak kan sanggup untuk hilang mama dalam hidup aku. Dia tiada tolok bandingnya dan tiada galang gantinya.


Rindunye kat MAMA! *tears*

Hari Minggu Yang Dijangka Akan Bosan

Hari ni mama balik Singapura... huhuhu... bosanlah hidup tanpa bonda tercinta. buke kene masak sendiri, sahur kene masak sendiri... yang paling menyayat hati, tak dapat minum air nescafe tarik buatan tangan mama yang lazat setiap kali berbuke dan bersahur... tsk!

Enchek Tunang pulak musti sibok training weekend ni. ingat nak ajak enchek tunang bertengok wayang dihujung minggu. citer "Orphan" macam best jek. baca dalam blog kekasih sehatku pastu siap tanya dia lagi betul ke best citer tu. dia cakap ok gak. so rasa cam nak gi tapi takut enchek tunang je yang tak bleh plak nanti and yang paling tak suke adalah apabile dpt sit depan pastu orang belakang yang membodoh2 menendang2 kat belakang kerusi. memang sakit hati. orang duduk diam2 tgk movie yang dia kat belakang menendang2 tah buat ape tah. ingat ni umah?? pastu lagi sadiss kalu yang duduk kat depan sit kite bukannya tgk movie tapi buat movie. mintak lah tak jumpa manusia2 seperti itu nanti. bulan2 Ramadhan ni. silap2 kongsi dosa jek dengan dia nanti...



tsk!! mesti bosan weekend ku nanti..... http://emo.huhiho.com

kotak ajaib dah elok tapi saya pulak yang sakit

kekotak ajaib dah elok. dah sihat dah. tapi semua memori dolu-dolu bersama kotak ajaib dah takdek. bengang jek. orang HP tu nama jer engineer tapi bengong! yang kontraktor PC ni lagi lah hampeh! malas ar nak marah2 di bulan Ramadhan ni. buat kurang pahala pose jek. hehehe...

lepas kekotak ajaib telah elok, saya plak yang sakit. migrain menyerang lagi. dengan kadar yang tidak berapa teruk tapi bleh tahan gak ar. nak amik ubat puasa pulak. kene tunggu sampai berbuke. takpe, aku kuat. lagipun enchek JAGA kan ada.... thanks a lot to enchek jaga yang sesangat berbaik hatinya.....

sekian, wasalam! tsk!

31.8.09

\Dinasour Memakan-Makan/

Note : Entri ini adalah entri Lapuk! tsk! tapi nak jugak buat citer.

Al-Kisah, ayibb....

tersebutlah kisah pada zaman batu dahulu, terdapat seorang gembala dinasour yang sgt kuat memakan-makan yang bernama enchek JAGA.

pada satu hari, kerana ingin menyambut satu perayaan yang gilang-gemilang, gembala dinasour itu telah sgt suke hati dan memakan-makan dengan banyaknya tanpa menyedari yang gambarnya diambil oleh reporter pencen lagi tidak berpengalaman yang gimuk dan comel...

hatta setelah mengambil gambar gembala dinasour yang kuat memakan-makan itu, reporter gimuk lagi comel itu telah tertawan hatinya dan sgt gatal sampai menjadi tunang kepada gembala dinasour yang kuat memakan-makan itu...

bersama dengan entri ini diselitkan sekali gambar gembala dinasour yang kuat memakan-makan itu untuk tatapan seluruh dunia. gambar reporter gimuk lagi comel tidak dapat disertakan kerana dia adalah seorang yang sangat low profile dan pemalu lagi ayu...



:: sekian repekkan dan rapuan saya...

Kisah Yg Sebenar-Benarnya : Gambar2 ini adalah gambar enchek tunang ketika pergi memakan-makan MC'D sehari sebelum puasa sebab konon2 nanti tak dapat nak makan mc'd lagi di siang hari dalam bulan pose.

Pesanan Penaja : Mintak maaf pada enchek tunang kerana telah meng'famous' 'amous' kan gambarnya di dalam blog saya. tujuan adalah untuk membebel dan merapu serta dah takde kerja.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin