Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

8.3.12

pENYIBUK

oH! kenapa kah awak mesti menyibuk urusan saya? awak yg EmO lebih pulak.

iNi lah satu lagi kisah di opis saya. bila org ni krisis dengan org ni, dia dok jadi batu api. Taktau citer pandai-pandai mau reka cerita. Kan tak baik tu dek non oi.... tahu 1% tapi bercerita macam dia tahu A to Z. Kang akak nyanyi lagi A to Z itik gembo gembo kang baru ko tak tahan tutup telinga kan... pastu emo lebih. nak wat cam konon2 dia lebih baik ar.... itu amik kesempatan. bukan kah lebih elok kalu ko mendamaikan mereka ni. bukan membuatkan depa ni lagi saling membenci. aparaaa punya kaum! huhuhuhu...

ok sekian sebab nak makan roti vanilla cicah kopi putih. heaven giler..................... lalalalala...... ;)

6.3.12

TEGUR TAPI BUAT

Just nak share satu cerita. Ada seorg di opis saya yang suka sgt perhatikan saya. Tegur itu ini; cara saya berpakaian dan sebagainya tapi....... lepas tegur saya, dia akan buat benda yang sama.

Contoh; pada suatu hari (gitu!) dia tegur saya, ni apa ni pakai baju kurung ketat-ketat. Saya sememangnya adalah penggemar baju kurung moden. Baju kurung biasa kureng. Seingat saya, saya cuma ada 2 helai saja koleksi baju kurung biasa. Baju lain sume kurung moden. Berbalik pada cerita manusia tak serupa cakap ni, lepas dia tegur saya, saya dan rakan-rakan perhatikan dari sehari ke sehari, fesyen baju dia dah berubah kepada kurung moden. Itu tak kisah la sebab bukan saya yang bayar upah buat baju dia kan. lantak ar dia nak pakai fesyen baju apa pun. Tapi yang saya pasti baju-baju si polan semakin menampak kan susuk tubuh. uh! cakap tak serupa bikin. Dan ini terbukti bila saya ke kedai jahit yang sama tempat dengan si polan tu tempah baju. tailor tu cakap; "'tut' sekalang ar sume baju lama anta otter, suruh kasi kecik. dulu saya buat kecik dia suluh kasi besar. tamau kecik-kecik." aaaaaa.... kan?! sudah tukar ka??

# so adik2, moral of the story is, kalu berkenan dengan gaya atau penampilan akak and ada idea nak copy and paste, go for it! tapi tok sah ar tegur akak cam akak wat dosa besar pastu ko pun buat kan?! itu namanya cakap tak serupa bikin. Sekian!

15.2.12

Rempit Suami Isteri


Al kisah pada suatu petang yang mendung.... jeng jeng jeng....

hahahahaha.... opening tak hengat!

sebenarnya nak citer satu petang tu balik dari kerja. saya dah suami naik boing 6746 dua tayar... hihihi... motor la tu. so masa nak balik tu hujan. keluar dari basement, saya tgk langit gelap. saya terus cakap kat encik suami; "huh, nak hujan la bah (singkatan untuk babah)". "mmmm..." encik suami balas.

keluar dari basement dan lalu belakang beberapa deretan bangunan kami akan terus masuk ke jalan besar, so masa masuk kat jalan besar tu, saya bersuara sekali lagi; "kene laju ni bah" dan pada masa yang sama saya tengok jalan di hadapan lengang dan lampu isyarat kat simpang depan dah tukar color ijau. saya terus dengan semangatnya cakap kat suami; "ok bah, pecut!!!" suami tak respond apa-apa. motor pun suami tak pecut. sebab tak puas hati, saya bersuara tanya kat suami, dengan nada yang sedikit keras kerana geram; "kenapa babah tak pecut?!"

nak tau apa suami saya jawab???

"dah pecut tapi motor yang tak gerak laju. dah habis pecut dah ni... nak salahkan siapa?"

huhuhuhu.... terus saya diam tak cakap apa2 kat belakang. bertuah punya suami!!!

2.2.12

Apam Terhangat di pasaran!


apam best terhad di pasaran. hahahahaha.... gila apam aku neh!
pagi-pagi mesti nak pi cari apam ni. bila tgk dah abis kat kafetaria KWSP, saya akan rasa sangat keciwa. tsk!
apam ini enak sekali dihidangkan bersama secawan hot white coffee. uhhu.... heaven! awesome!

Nak order?! boleh email atau sms saya. hihihi.... acah jek! ;)

27.1.12

Anak Bujang Saya

My anak bujang turn 9month today. Sangat cepat masa berlalu.
Besar sudah anak ibu. Tadi pagi pergi check up for infection BCG; Alhamdulillah doktor cakap okie.
Apa yang Aqil dah pandai?????
>> pandai macam2. suka buat muka comel bila kene marah. suka panjat tangga macam teror sangat je.
Nak larang pun bukan dia tahu takut. mmmm.... i just love being mum. in mummy hood ni memang heaven sungguh.
Ibu love u anak!




25.1.12

‘Rindu tangisan Muzaffar’

myMetro | ‘Rindu tangisan Muzaffar’

hanya mahu berkongsi kisah ini. Abang saudara saya yang kehilangan anakanda tercinta.
In loving memories; Muzaffar Mohd Faizal.
Al-Fatihah...


9.1.12

Little Khalifah

Meet my little khalifah. Future Imam Muda. Insya'allah. Itu doa ibu hari-hari. Moga anak ibu jadi anak yang soleh; yang doanya dapat ibu bawa bersama ke alam sana nanti. Amin!

4.1.12

Bulum Die... but feel heaven gilos!

Apekah tajuk itu??? hihihi... lama tul tak menulis dalam blog. more than one year. My baby boy pun dah masuk 8 bulan. Muhammad Aqil Kamil bin Mohd Faizal. A handsome and super active boy.

Hidup yang lebih indah sekarang dengan kehadiran si kenit ni. Tapi masih rindukan masa mengandung sebab bila Aqil ketok2 perot ibu, ibu akan rasa bahagia sangat dan ia buat ibu rasa sentiasa ada yang dekat dan sayang pada ibu. mmmmm..... heaven giler! =D

So world, ini lah cinta hati saya;

my mum called him Apek boy!

Lain sikit bila masuk usia 2 minggu

first time Aqil smile yang best sgt. selalu senyum sikit control ensem!

uish! Aqil berkopiah tapi babah seksi pakai short jer. ;)

ibu little tiger

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin