Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

6.2.10

Dr.Halina & Dr.Sheikh Engagement (Adore it Babe!)

Ciplak this vid from u tube. saje je nak letak coz terpesona dengan kejelitaan Dr.Halina dan ke'ensem'an Dr.Sheikh. Enjoy yep!




p/s: thanks to nawal from blog "Ini Perempuan Jujur" coz 1st time discovered vid ni dari blog dia and kemudian terus search dalam u tube.

Photography team : Candidsyndrome (congrats guys, u all done a great job!)

4.2.10

kisah BAHAGIA yang kemudian bertukar PILU la pulak!

Hari ni dapat lah settle kan beberapa perkara yang ada kene mengena dengan Hari Bahagia. Dapat beli kain untuk penyepit dan pengepit, dapat deal dengan katering untuk tukar pelamin dari standard ke yang ala2 kerusi mawi. hehehehe... Dapat deal dengan my makcik untuk siapkan baju nikah enchek tunang lebih awal sebab nak bagi sebagai hantaran masa enchek tunang and family datang anta belanje penuh 28hb Februari nanti. so sgt suke hati. dapat tempah coklat yang pelbagai bentuk dan siap dengan nama kat Ain (my friend; pali wife) dengan harga yang sgt murah yang Ain cakap harga kawan2. hehehehe.... so sukee hati. then apa lagi, setiap kejayaan saya lapor kat enchek tunang yang jauh di mata tapi dekat dihati (sebab dia skang kat Langkawi. huhuhuhu..) feedback yang saya dapat balik amat mengecewakan dan bleh buat saya kecik hati. bila dapat msg, ayat ringkas je yang saya terima "mmm... ok." tak pun "oklah tu" dan kadang2 tak dapat feedback lansung. terasanya hati yang tawar ni. sedih sgt. tapi saya fikir +ve. mungkin enchek tunang sedang sibuk berkhursus dan tak sempat nak reply msg panjang2.

baru je tadi dia call, dan dengan suka hati saya jawab untuk membuat laporan semua kejayaan dan kegembiraan saya arini. mesti best! tapi tetap hampa dan kecewa. jawapan balas yang saya terima dari enchek tunang tetap sama macam yang saya dapat dalam msg sebelum ni. menitik airmata.

takpe lah wahidah, teruskan kejayaan dan kegembiraan anda hari ni. yang penting u have done something yang dapat buat hari bahagia yang diimpi jadi kenyataan satu hari nanti. ameeennn... (sedang berusaha mengubat hati dan kuatkan diri)

::memang semua ke lelaki macam ni??::


::kain untuk penyepit dan pengepit. merah kesukaan hati. ada jalur2 sket. murah but look expensive gitu. macam yer je kan. hehehehe...::


::kerusi ala mawi yang saya cakapkan tu; macam ni ler bentuknya. suke hati.. heaven nyeee saya rasa..::

.gambar pelamin ciplak dari rins suzana, arjuna cipta & wedding by sher. credit to all.

3.2.10

Kad Kawen Sendiri Bikin

Thanks to Eazy from Belog Cinta Dua Hati kerana announced pasal blog kad kawen D.I.Y. hehehehe....

Experiment kad kawen saya berjalan lancar dan jayanya. hehehehe... sukeee....

So skang for orang blok, saya dah ada kad kawen yang akan di'print' sendiri untuk diberi pada mereka. Save sket! huhhuuu.... mula-mula ingat nak photostat jek tapi cam tak best ar plak.

Diantara kad yang berjaya dihasilkan:

::love brown color so much::

::white & silver = elegance::

::sweet je kan::

Save the date card pun dapat buat... huhhuu... bleh wat digital invitation on FB nanti. sukeee lagik!


::link untuk wat kad ni kat sini::

p/s: thanks again to Eazy

2.2.10

Kekalutan Mencari Make Up Person

Pelamin ok, baju ok, cameraman ok, katering pun ok, pastu tetiba teringat, sape yang nak make up kan masa hari bahagian nanti? bedebusshhh... terasa cam nak antuk kepala jek kat dinding. itula akibatnya sebab amik asing2 tapi nak wat camne sebab pelamin datang sekali dengan pakej catering pastu masa gi booking baju kat rumah kebaya, tanya ti untuk hired make up person sekali tapi hampa sebab dah di booking itu olang mekap2. so msg e'one, my friend yang pandai andam2 ni dan sekali lagi dihampakan dengan jawapan "i think i dah ada cust lah on that date". terus stress dan bahana nya dilemparkan kepada enchek tunang. padan ngan muke dia! tsk!

Tetapi hari ini saya telah diselamatkan oleh Sue Derina ataupun kak sue yang best. with a reasonable price and good advice by phone saya telah mem'booking' kak sue untuk majlis pada 04/07/2010. alhamdulillah.... tak yah kalut dah. balik ni kene masuk duit booking dalam akuan kak sue dan seterusnya adjust budget kerana budget ku sudah lari lah. huh!! mama tolon!!! kakak-kakak sedara ku yang prihatin lagi cantik dan bijak sana, tolon!!!! (masa ni la kene puji melambung, mau dapat sponsor. hehehehe....)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin