Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

10.11.09

What Gen Y Lady will Do

i'm a generation Y lady. So what do u guys think gen Y lady will do when they get boring and tents? this is what i did when i get soooo boring in life:
1. talking to myself in every single thing that i do
2. karaoke'ing in bathroom and 'sumbangsi' my suara
3. changed lappy wallpaper like ten times in a minute
4. changed template blog
5. basuh sume baju termasuk baju yang dah basuh
6. lipat baju yang dah dilipat
7. tengok balik my ex's photos(masih simpan ok for future reference.ada saya kisah enchek tunang cakap apa!)
8. bakar-bakar kertas dalam bilik sampai mama's got panic and jerit "apa yang terbakar tu sambil pegang fire extinguisher"
9. campak handphone kat dinding sampai HP to berkecai then pasang balik sambil cakap "are u ok, sory3x..."
10. pakai stokin dalam rumah tak bukak2 and ski'ing wif that stokin kat lantai umah.
11. baca sume novel yang ada laju2 or baca kuat2 macam story telling ataupun macam baca berita (fun!)
12. makan, makan, makan dan makan (20times in a day?? yes ofcoz!)
13. go for movies. do marathon.
14. go for window shopping. not only go watching butik by butik but trying all the baju yang berkenan than letak balik sambil geleng2 kepala and mumbling to myself, "kenapalah tak muat'. ofcoz lah tak muat,amik saiz 's'!

Bunggar Manggar DIY by Mama's

So skang ni isu bunggar manggar dah settle. Mama volunteer nak buat bunggar manggar for my hari bahagia using her bintang-bintang berkelipan yang diperbuat daripada straw. This bintang-bintang pernah popular satu waktu dulu where all people around the world (macam yer je satu dunia punya orang.hehehe..) berkejar-kejar nak belajar buat dan straw pun abis semua kat kedai. Masa tu lah straw wujud dalam macam-macam warna. My mama's tak terkecuali dari mendapat bahang straw ni. Mama buat bintang sampai penuh rumah kitorang dengan bintang-bintang ni. Langsir pun pakai bintang, balang-balang kat umah penuh dengan bintang. Skang ni bile bahang bintang dah berlalu, banyaklah bintang-bintang kat umah kitorang ni terbiar.

At one time, mama pernah buatkan my cousin kat S'pore bunggar manggar dari bintang ni. Memang cun. Sume orang tanya my cousin tempah kat mana. Cantik. Tapi mama cakap mama dah lupe nak buat but she will try her best untuk ingat balik and buatkan untuk saya. So sgt suke... lain sket dari yang lain. Betul tak??

So skang ni, tunggu.... satu ari nanti pas mama siapkan my bunggar manggar, i will post one entry about DIY bunggar manggar ni and at the same time upload the pict.

::bintang-bintang mama's dalam salah satu vase kat rumah.believe it or not::


Pesanan Penaja : kenape eja "bunggar manggar" macam ni??

8.11.09

Kurang 8.Bulan je lagi

ok! memang tak banyak masa yang tinggal untuk saya membuat persiapan. tapi dalam hati selalu cakap lambat lagi. kurang 8 bulan je lagi tapi takdak satu happa pun yang saya dah buat. serius! ini serius....! apa yang penting? KERJASAMA! tapi saya tak mendapat kerjasama dari enchek tunang. dia adalah tersangat sibuk dengan jadual coaching nya dan benda2 lain yang sememangnya menjadi penghalang untuk kami duduk berbincang dan BEKERJASAMA. jangan nak kata duduk berbincang dan bekerjasama, nak kuar dating ujung minggu pun susah. dating dengan meja usang je saya tiap-tiap ujung minggu. cuba bayangkan betapa bosannya idup saya. cuba bayangkan! tapi saya selalu buat tak tahu dan redha. malas mau pikir banyak2. buat kepala serabut. kalau jadi, maka jadilah (kunfayakun). kehidupan sehari-hari kat dunia ni kan dah tertulis (bunyi macam orang hampa ja..) so let time do all the work (apakah??)

tiba-tiba hati dalam ada cakap bisik-bisik, kalau tak mau kawin boleh tak???
~dalam dilema dan segala keputusan perlu dipertimbangkan~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin