Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

3.10.09

Idea datang bergolek-golek

Atas sebab kesempitan wang dan mencari sponsor untuk kawen tapi tak dapat2,terus terfikir untuk menjalankan online business.tapi mau jual apa???~blur macam biasa~

Pastu tetiba di suatu petang yang cuaca cam nak hujan, ada "fairy good mother" datang menyapa dalam YM (hehehe...merapu sungguh.tsk!).ajak buat business.itu sudah bagus.terus offer itu fairy good mother untuk buat business secara online dan dengan sewenang-wenangnya juga meng'offer' diri untuk menjadi "blog master" untuk online business itu.sesi memuji diri dan menabur janji berjalan smooth dan fairy good mother kedengaran seperti berminat dan sudah terpedaya (hahahaha...tanduk sudah tumbuh dikepala.)

So hari ini sesi perbincangan lanjut pasal business online ini akan dijalankan di banglo tunggal atas bukit semasa sesi mencabut undi kutu oleh ibu kutu kami. kalau jadik business neh,akan bertambah lah duit2 ku untuk dihabiskan untuk hari bahagia nanti.sambil2 tu nak lah gak cari sponsor.hehehe... skill memuji diri perlu dipertajamkan lagi.cayok2!

pada semua,tunggu yer kehadiran business online ku itu nanti.dan jangan luper membeli.

~tak sabar nyeee.. tak sabar nyeee.. tak sabar nyeee...~
~angkat tangan semua...mari berdoa untuk kejayaan business ini yep!~

2.10.09

Jangan Bilang Siapa Siapa

Mungkin aku memang seorang yang banyak cakap.potpet sana potpet sini.membebel tak kira masa tapi telah berjanji dengan diri untuk satu kerja yang sedang aku buat dan uruskan ni,aku tak nak bilang siapa siapa.mau jaga hati sendri dan jaga hati semua.tadi ada orang dah nampak apa yang dah aku buat hari ni untuk sesuatu yang aku tak nak bilang siapa siapa tu dan sekali lagi hati ini dilukai (aduh ayat 'dilukai' tuh.jiwang tahap dewa dewi.tsk!). tapi aku buat slumber jek.lantak lah hang nak habaq apa.aku bukan susahkan hang pun dengan urusan2 aku ni.so mind u'r own business kay little fella.

~ADIOS~

1.10.09

Melompat Lebih Tinggi

Tengah blog hopping telah menjumpai wedding picture yang sgt happening ni.so telah bercita-cita untuk amik wedding picture yang macam ni dengan enchek tunang masa kawin nanti.huhhu... mampukah daku melompat lebih tinggi seperti bride dalam wedding picture yang cun ni?? musti KURUS! itu yang mesti saya kene lakukan dulu.tsk!

::got picture from here::

30.9.09

Resepi Sedap Dari Saya *yok cuba yok*

Di sini saya akan mengkongsikan satu resepi hebat tapi tak lah berapa nak hebat sgt.hehehe... apekah?? nama resepi saya adalah; "MeeHoon Puteh Wahidah Mantap Punya!!"

::resepi tulis tgn lagi tuh.mana mau dapat??ckp,mana mau dapat?::

Jom ramai2 cuba resepi campak2 saya ini.dijamin lazat dan mudah dibuat.

resepi ini tercetus akibat kepala terhantuk di dinding opis dan kemudian datang seorang kakak-kakak yang mintak resepi campak2 yang sgt express untuk dihidangkan kepada tetamu yang nak datang beraya dirumahnya malam ni.kerana terlalu siffu dalam masak-memasak masakan campak2 ni, saya dengan berbesar hati telah menyumbangkan satu resepi campak-campak lu pikir lah sendiri kalau tak sedap kat kakak-kakak itu...

Bahan-bahannya
1. Bawang puteh (3ulas jek)
2. Halia
3. Minyak Bijan
4. Serbuk Lada Puteh
5. MeeHoon (kalau pakai cap Bintang lagi baik punya..promosi2!)
6. Fish cake &/ Udang &/ Sotong &/ daging etc. (rencah2 ni ikut suke ler nak masuk ape)
7. Sayur : Kobis &/ Sawi = nak letak dua2 pun lagi sedap...

Cara-cara mau masaknya
1. Tumis bawang puteh dan halia
::::mak pesan, tumis sampai naek bau.slagi tak nampak bau tu naek pi mana2, tumis je sampai hangit. hahaha...acah jek! jgn ikut kay.
2. Masuk serbuk lada puteh sket
3. Pastu masuk kan air (dlm 2 atau 3 cawan) dgn minyak bijan tu skali yep.
::::byk pun takpe. nanti MeeHoon akan serap air2 lazat itu dan meehoon akan jadi selembut salju dan enak dimakan.
4. Masuk kan plak rencah2 meehoon tu tadi (Fish cake &/ Udang &/ Sotong &/ daging etc.)
5. Masuk kan meehoon yang telah direndam
6. Gaul2 sampai bahan sebati (macam buat kuih lah plak.heee)
7. Pastu masukkan sayur-sayuran lazat dan berkhasiat (sawi &/ kobis)
8. Gaul sampai masak dan rata semuanya.
9. Opss...lupe soh letak garam plak.tawar plak nanti meehoon mantap itu.
::::masukkan ikut tahap kekebalan Darah Tinggi anda.
10. hidangkan lah.. tak kan nak idang dalam kuali kot.

pesanan siffu san sai : kalau tak sedap sendiri tanggung kay. bukan salah teacher yang mengajar atau tukang tulis resepi. Sendiri Mau Ingat!!

::sgt siffu san sai!

Selamat Mencoba buat semua... (macam ada orang nak coba jek..hehehe...perasan. tSk!)

Pesanan Penaja : Marah mak saya kalau dia tahu saya telah mengubah dan mencuri lalu mengaku resepi MeeHoon Singapore nya ini sebagai resepi saya.hahaha... siap ubah nama.budaya plagiarism harap jgn dicontohi ok...(jgn tiru macam saya.huhhu...)

Tips Hari Ini - Dari Abg.Jek

Tgh dok2 mencari2 dan membuat budget ari bahagia,saya telah berbuat baik dengan seorang videographer yang dikenali sebagai Abg Jek.orangnya sangat baik hati dan tak lokek ilmu dan pengetahuan.semua persoalan dijawab dengan jelas dan memuaskan hati.so at the early stage ingat nak appoint abg jek jer sebagai videographer untuk hari bahagia saya tapi dengan hampanya mendapat perkabaran dari abg jek yang dia tak cover luar dari Johor (huhhu...sedey saya sebab dia adalah sgt baik hati orangnya.sgt rugi tak dapat menggunakan perkhidmatan orang baik hati ini..) tapi seperti yang telah dijelaskan di awal tadi bahawasanya abg jek adalah yang sgt baik hati,dia dah bagi contact number kawan dia yang ada wat video for wedding kat area KL.time kasih abg jek.sgt membantu dan jasa mu dikenang.

tapikan yang paling best sekali dalam dok meng'email2' abg jek tuh, dia dah bagi satu tips untuk nampak cantik dan tak kekok dalam video atau gambar masa hari bahagia nanti:

Tips - Wahidah kena train diri depan cermin agar tidak kekok/berasa malu bila di shoot nanti... haha...
(di copy paste dari email abg jek tanpa ada sebarang peng'edit'an)

so nak share lah supaya semua pengantin dalam dunia akan nampak cantik dan tak kekok masa majlis mereka nanti.

selamat mencuba semua...


pesanan penaja : saya adalah memang seorang yang *'chiker camera' tapi tak suka tengok cermin atau mencermin diri. hehehe... tak tau kenapa.mungkin sebab malu tgk lemak2 dan ketulan2 serta bentuk badan yang sgt tidak cantik di dalam cermin itu.


-Terjemahan Kamus Wahidah-

*chiker camera : orang yang pantang dapat camera atau nampak orang nak bergambar.mesti tak segan silu joint dan suke syok sendiri ambil gambar sorang2 dalam pelbagai gaya kalu dah ada camera kat tangan. huhhu... cth orang2 nya: Jenn, Chom dan Saya sendri.

28.9.09

HoraHorey Promotion

Di satu pagi yang sgt hening (~awal2 aku dah merepek~).

Ok2, straight to the point jek yeh.entry ni saje dibuat untuk mengipas team HorayHorey yang sedang membuat promosi pengenalan mereka dalam bidang videografi.dorang ada tawarkan promosi untuk wedding videografi.sgt teruja setelah membacanya dan dengan bersungguh2 telah menghantar satu penyertaan (oh oh ayat 'penyertaan' itu sgt skema ok!) dengan harapan akan menang. hehehehe.... (wahidah2 kenapa begitu spastik skali lately ni??)

kalau u guys intrested to do the same thing like what i've done, click lah kat pict kat bawah ni and hantarlah email korang berserta gambar berdua lebih baik korang tuh kat email HorayHorey and dengan rasminya korang akan menjadi saingan sengit a.k.a enemy sihat saya. huhhu... apekah??

>>marilah kita bersama2 merebut peluang keemasan campur pink and purple ini bersama-sama!!

cayok cayok everyone!!!

for details just visit their website

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin