Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

30.9.09

Resepi Sedap Dari Saya *yok cuba yok*

Di sini saya akan mengkongsikan satu resepi hebat tapi tak lah berapa nak hebat sgt.hehehe... apekah?? nama resepi saya adalah; "MeeHoon Puteh Wahidah Mantap Punya!!"

::resepi tulis tgn lagi tuh.mana mau dapat??ckp,mana mau dapat?::

Jom ramai2 cuba resepi campak2 saya ini.dijamin lazat dan mudah dibuat.

resepi ini tercetus akibat kepala terhantuk di dinding opis dan kemudian datang seorang kakak-kakak yang mintak resepi campak2 yang sgt express untuk dihidangkan kepada tetamu yang nak datang beraya dirumahnya malam ni.kerana terlalu siffu dalam masak-memasak masakan campak2 ni, saya dengan berbesar hati telah menyumbangkan satu resepi campak-campak lu pikir lah sendiri kalau tak sedap kat kakak-kakak itu...

Bahan-bahannya
1. Bawang puteh (3ulas jek)
2. Halia
3. Minyak Bijan
4. Serbuk Lada Puteh
5. MeeHoon (kalau pakai cap Bintang lagi baik punya..promosi2!)
6. Fish cake &/ Udang &/ Sotong &/ daging etc. (rencah2 ni ikut suke ler nak masuk ape)
7. Sayur : Kobis &/ Sawi = nak letak dua2 pun lagi sedap...

Cara-cara mau masaknya
1. Tumis bawang puteh dan halia
::::mak pesan, tumis sampai naek bau.slagi tak nampak bau tu naek pi mana2, tumis je sampai hangit. hahaha...acah jek! jgn ikut kay.
2. Masuk serbuk lada puteh sket
3. Pastu masuk kan air (dlm 2 atau 3 cawan) dgn minyak bijan tu skali yep.
::::byk pun takpe. nanti MeeHoon akan serap air2 lazat itu dan meehoon akan jadi selembut salju dan enak dimakan.
4. Masuk kan plak rencah2 meehoon tu tadi (Fish cake &/ Udang &/ Sotong &/ daging etc.)
5. Masuk kan meehoon yang telah direndam
6. Gaul2 sampai bahan sebati (macam buat kuih lah plak.heee)
7. Pastu masukkan sayur-sayuran lazat dan berkhasiat (sawi &/ kobis)
8. Gaul sampai masak dan rata semuanya.
9. Opss...lupe soh letak garam plak.tawar plak nanti meehoon mantap itu.
::::masukkan ikut tahap kekebalan Darah Tinggi anda.
10. hidangkan lah.. tak kan nak idang dalam kuali kot.

pesanan siffu san sai : kalau tak sedap sendiri tanggung kay. bukan salah teacher yang mengajar atau tukang tulis resepi. Sendiri Mau Ingat!!

::sgt siffu san sai!

Selamat Mencoba buat semua... (macam ada orang nak coba jek..hehehe...perasan. tSk!)

Pesanan Penaja : Marah mak saya kalau dia tahu saya telah mengubah dan mencuri lalu mengaku resepi MeeHoon Singapore nya ini sebagai resepi saya.hahaha... siap ubah nama.budaya plagiarism harap jgn dicontohi ok...(jgn tiru macam saya.huhhu...)

2 comments:

~ thalhazlin ~ said...

heheh. mee siam singapore kan? sebab berkuah.tau. tau. okie. ada masa, nanti kite cube gak resipi awak ni ;p

tengkujuh said...

cube tau thal.pastu bagi encik tunang awak rasa.saya dah penah dah bagi enchek tunang saya rasa yang saya buat.muke dia macam terpaksa makan je.hahahahaha...kelakar!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin