Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

31.10.09

Entri ke-100 yg berEMOSI. kalaulah...

kalaulah aku boleh turn back the time. kalaulah...

kalaulah aku boleh decide what best for my life and just says "adakadabra ka boom" and semua yang terbaik yang aku impikan akan jadi kenyataan. kalaulah...

kalaulah meja usang kat opis ni boleh bersuara, tentu2 dia akan cakap, "ko ni takde life selain datang opis 7ari seminggu dan boleh tak kalau kau biarkan aku berehat sehari. sehari pun cukupla. kalaulah...

kalaulah aku ada keupayaan untuk buat hidup aku lebih bermakna dari sekarang ni. kalaulah...

kalaulah aku boleh buat keputusan yang muktamad dan bersedia untuk jalani hidup ni sorang diri. kalaulah...

kalaulah aku boleh..., kalaulah aku mampu..., kalaulah ada..., kalaulah...
http://emo.huhiho.com

28.10.09

Merajuk Yang Burok!

Pengakuan Berani Mati : Saya memang seorang yang KUAT MERAJUK yep!

& akibat kuat merajuk perlu ditanggung oleh saya sendiri sebagai tunang seorang lelaki yang sgt tidak berperikemanusiaan dimana beliau telah merakamkan aksi-aksi terlampau merajuk tunangnya ketika sesi pujuk memujuk. sesi ini berlansung tanpa suara seperti orang bisu lagaknya sebab lokasi adalah tidak begitu strategik iaitu di opis dan dimeja usang saya.Apakah??!

::enchek tunang cakap biler merajuk muka dah sama macam muke garfield::

::cubaan meng'control' ketawa sebab enchek tunang sedang membuat lawak spastik di hadapan saya::

::buat-buat tak dengar & tak nampak enchek tunang cakap dan buat apa kat depan saya::

25.10.09

Tak Mau Cerita & Bagitau Semua Dah

Hai Peeps... (aouchh!! its so not me!)

I pompuan melayu.Ikut adat resam nenek moyang.I orang Islam.Yang sentiasa mengikut sunnah Rasulullah dan berpegang pada Al-Quran so apa2 pun mesti mulakan dengan BISMILLAH dan disudahi dengan ALHAMDULILLAH.Kitakan orang Islam so lepas BISMILLAH bagilah salam; ASSALAMUALAIKUM... (kan sedap didengar dari peeps sana peeps sini.~dah tukar profession jadi ustazah plak? oh!ustazah je ker yang bleh cakap cam gini?tak salah pun kan kalau i mengingatkan~)

Okie.Entri ni just nak bagitau yang dah tak best dan tak cool dah nak citer pasal kawin-kawin and hari bahagia dalam ini blog yang cam famous amous sebab i tahu yang ada orang opis i dah dapat menghidu kegiatan murni i menulis blog.To be frankly, i memang suka menulis.Menulis tulisan yang tidak dibataskan macam dalam exam (350 patah perkataan saja,lebih dari 500 patah perkataan,tatabahasa kena jaga,ejaan kena betul etc etc).Oh pleaseee....ini blog ok!bukannya DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA ataupun OXFORD DICTIONARY.so ikut suka i lah i nak eja dan buat ayat macamana. (kenapa aku ~emo~ tetiba plak ni?Sila cepat sedarkan diri!)

Oh oK,berbalik pada tajuk.Tak mau cerita dan Bagitau semua dah.I have make one restriction to myself and to my blog.I dah takmau citer pasal kawin-kawin and persediaan hari bahagia i dah (macam ada orang nak tahu je kan?huhhu..tsk!)sebab i tak nak orang yang datang majlis i tu nanti dah tau dah i nak buat tema color apa.dah tau dah i nak bagi doorgift apa,pelamin i macam mana,i pakai catering apa.kan dah tak cool dah tuh!tak surprise ar Hari Bahagia i nanti.betul tak?

Lagi hampeh kalu-kalu ada blogger lain yang rasa cam i ni hebat pastu cam benci je aku ngan minah poyo ni.semua nak citer.lagi tambah hebat kalau dia dedicate satu special cynical entri untuk i dalam blog famous amous dia (maaf cik puan bunga kalu terasa.huhhu..tidak ditujukan pada sesiapa.very general ok,statement i ni).

Ini bukan bermaksud i tak nak citer lansung apa2 yang berkaitan dengan kawin-kawin ni tapi i akan bataskan sket ler.setakat nak kongsi idea dan cerita benda-benda menarik pasal kawin-kawin ni apa salah nya...bertukar idea.beside i tak nak kehilangan kawan-kawan blogger yang best macam cik puan bunga,thalha,kak zura,fatin kawan ku yang telah menjadi kejam itu,cik seroja,kak sukicida dan lain-lain.Saya sayang anda semua!


Pesanan Penaja: aku pun tak tau kenapa entri ini diadakan.jiwa adalah sgt kosong pada ketika ini tetapi tangan terasa gatal mau menari-nari di atas keyboard lappy klasik yang dibeli menggunakan duit perkeso arwah papa ku ini.

Aku Bukan Aku

Hati dalam ada cakap.Jiwa dalam ada memberontak.Mau jadi macam pengebom berani mati.Do what they really like to do.Sanggup korban nyawa hanya kerana terlalu taksub dan fanatik terhadap sesuatu.Ini bukan diri aku.HIPOKRIT betul!Mau buat benda yang aku suka buat.Hari-hari yang dilalui sgt tidak memberi kepuasan.Ini bukan aku!

My weakness; i'm a perfectionist!Semua mesti sempurna.Mesti memberi kepuasan.Aku mau buat benda yang aku suka.Takmau buat benda sebab terpaksa.

Jiwa rasa kosong sgt.Tak puas.Bermuka-muka.Tak terisi.Tiada satu pun yang aku rasa puas.Tak macam dulu.Balik kerja lewat malam,2 3 pagi.Badan penat,otak penat tapi aku rasa puas.Kepuasan itu ada.Walaupun tak dibayar dengan upah yang tinggi.Aku bukan mau duit.Aku mau sesuatu.Sesuatu yang boleh aku panggil ilmu.Sesuatu yang boleh aku panggil pelajaran.Yang boleh aku panggil sebagai pengalaman.Yang bagi aku amat bernilai dan berharga.Yang tak mampu aku peroleh kat mana-mana.Yang mampu aku banggakan.Aku tak perlu piala.Untuk aku tunjuk dan banggakan pada semua.Cukuplah kalau aku sendiri yang rasa bangga pada diri.Bangga dengan apa yang aku peroleh setiap hari lepas pulang dari kerja atau buat sesuatu yang aku suka.

Masih banyak yang aku belum buat.Checklist "10 things I have to do before get 30's" terbiar tanpa ada status terkini.Dah cukup lama aku tinggalkan senarai itu.Senarai yang aku sendiri buat dalam mencapai sesuatu.Mencapai kepuasan untuk diri sendiri.Apa yang aku dapat untuk diri?Apa yang aku buat sehari-hari adalah untuk memberi kepuasan pada orang sekeliling aku.Pada orang lain.Mereka-mereka yang seperti lintah.Hanya hinggap dan sedut darah.Kemudian melepaskan diri setelah kenyang dan perut terisi.

YA ALLAH,bosan nya!I need to do something!Sesuatu yang aku suka.Sesuatu yang bleh buat jiwa aku terisi.Bodohnya rasa hidup macam ni.Tanpa ada satu pun pencapaian yang boleh aku banggakan.Inikah yang dinamakan hidup?Inikah yang dipanggil aku.NORWAHIDAH BINTI ABDUL WAHID.yang berdiri atas nama itu adakah aku?

Jiwa aku memberontak.Akal berkata ini bukan NORWAHIDAH yang dulu.Yang sentiasa dahagakan ilmu dan pengetahuan.Yang sentiasa belajar akan sesuatu.Yang sentiasa inginkan pembaharuan.Yang sentiasa mahukan kepuasan dalam membuat sesuatu.

Aku bukan aku yang dulu lagi.Bukan WAHID yang satu.Yang megah akan dirinya itu kini bukan lagi aku.Things need to be change.Tapi apa?Kat mana nak aku mula.YA ALLAH..buntunya!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin