Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

25.10.09

Aku Bukan Aku

Hati dalam ada cakap.Jiwa dalam ada memberontak.Mau jadi macam pengebom berani mati.Do what they really like to do.Sanggup korban nyawa hanya kerana terlalu taksub dan fanatik terhadap sesuatu.Ini bukan diri aku.HIPOKRIT betul!Mau buat benda yang aku suka buat.Hari-hari yang dilalui sgt tidak memberi kepuasan.Ini bukan aku!

My weakness; i'm a perfectionist!Semua mesti sempurna.Mesti memberi kepuasan.Aku mau buat benda yang aku suka.Takmau buat benda sebab terpaksa.

Jiwa rasa kosong sgt.Tak puas.Bermuka-muka.Tak terisi.Tiada satu pun yang aku rasa puas.Tak macam dulu.Balik kerja lewat malam,2 3 pagi.Badan penat,otak penat tapi aku rasa puas.Kepuasan itu ada.Walaupun tak dibayar dengan upah yang tinggi.Aku bukan mau duit.Aku mau sesuatu.Sesuatu yang boleh aku panggil ilmu.Sesuatu yang boleh aku panggil pelajaran.Yang boleh aku panggil sebagai pengalaman.Yang bagi aku amat bernilai dan berharga.Yang tak mampu aku peroleh kat mana-mana.Yang mampu aku banggakan.Aku tak perlu piala.Untuk aku tunjuk dan banggakan pada semua.Cukuplah kalau aku sendiri yang rasa bangga pada diri.Bangga dengan apa yang aku peroleh setiap hari lepas pulang dari kerja atau buat sesuatu yang aku suka.

Masih banyak yang aku belum buat.Checklist "10 things I have to do before get 30's" terbiar tanpa ada status terkini.Dah cukup lama aku tinggalkan senarai itu.Senarai yang aku sendiri buat dalam mencapai sesuatu.Mencapai kepuasan untuk diri sendiri.Apa yang aku dapat untuk diri?Apa yang aku buat sehari-hari adalah untuk memberi kepuasan pada orang sekeliling aku.Pada orang lain.Mereka-mereka yang seperti lintah.Hanya hinggap dan sedut darah.Kemudian melepaskan diri setelah kenyang dan perut terisi.

YA ALLAH,bosan nya!I need to do something!Sesuatu yang aku suka.Sesuatu yang bleh buat jiwa aku terisi.Bodohnya rasa hidup macam ni.Tanpa ada satu pun pencapaian yang boleh aku banggakan.Inikah yang dinamakan hidup?Inikah yang dipanggil aku.NORWAHIDAH BINTI ABDUL WAHID.yang berdiri atas nama itu adakah aku?

Jiwa aku memberontak.Akal berkata ini bukan NORWAHIDAH yang dulu.Yang sentiasa dahagakan ilmu dan pengetahuan.Yang sentiasa belajar akan sesuatu.Yang sentiasa inginkan pembaharuan.Yang sentiasa mahukan kepuasan dalam membuat sesuatu.

Aku bukan aku yang dulu lagi.Bukan WAHID yang satu.Yang megah akan dirinya itu kini bukan lagi aku.Things need to be change.Tapi apa?Kat mana nak aku mula.YA ALLAH..buntunya!

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin