Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

7.10.09

Tak Ber"ETIKA" lansung!!

Entri ini telah di'edit' dengan meng'tut'kan ayat2 yang enchek tunang cakap kasar dan tak elok.so i dengar cakap my tunang okie...(saya budak baik,sebab tu enchek tunang sayang).demi teguran enchek tunang saya meng'sensored'kan ayat2 yang dirasakan telah menguris hati orang yang terasa itu (peduli apa aku kalau ko terasa.aku cakap benda yang betul,sebab tu ko terasakan? hah!)

Baru balik dari mesyuarat dan masih bengang. Bengang dengan orang yang takde otak dan b**g*k nak m****s.takde etika lansung. kalau korang tak suka duduk dalam meeting dan dengar agenda yang dibincangkan, dengan segala tidak hormatnya korang bleh ber**b*s keluar dari bilik meeting tu! ini tak. korang borak-borak,tak menghormati pengerusi, ketawa kuat-kuat, tulis2 atas kertas, cakap sok sek sok sek kat belakang, dah macam pompuan plak perangai. padahal ko tu j**tan yang sepatutnya lebih mudah mengawal emosi. tak belajar ke etika dalam mesyuarat masa sekolah dulu?? kalau nak menyuarakan pendapat atau ada rasa tidak senang hati dan sebagainya, angkat tangan dan cakap "maaf saya ingin mencelah/menyuarakan pandangan". macam tu lah t***l! bukan sound2 belakang. nak tengok muke orang tak beretika macam korang pun aku dah rasa cam nak muntah. korang ingat korang hebat ke? baru sekali pandangan/cadangan disangkal dan ditolak terus nak melenting dan taknak bagi kerjasama. APAKAH??? ingat dah matang, dah dewasa,tapi perangai macam budak sekolah tadika. kalau ada seminar/kursus tentang adab-adab dan etika bermesyuarat, aku akan pastikan korang diwajibkan pergi.


Pesanan penaja : sebab saya cakap benda betul lah orang yang tak ber'etika' tu terasa!!tau pun terasa.rasa-rasa orang yang ada sekali dan makhluk yang chair meeting tu, ada kamu-kamu pikir?!

12 comments:

Wahidah said...

huhuhu..mcm2 gaya perangai manusa ne..huhuhu

Fuchsia~ said...

huish huish. bwk bersabo nih ^-^

tengkujuh said...

wahidah: tu la pasal.
nama kita sama lah. tu yang tertarik nak tgk blog awak tadi tuh.

Fuchsia: sebab bersabar la blog yang jadi mangsa menghamburkan marah. huhhu...

~ thalhazlin ~ said...

huish. maro beno nampaknya cik tengkujuh.. sabo ek. tapi, honestly saya pon memang v. iritate pada orang yang wat cam tu time meeting. itu dah tahap kurang ajar kan? tapi, tak sangka orang lelaki pulak tuh? sebab biasa tengok owang pompan sok sek sok sek time meeting. huhu

tengkujuh said...

thal;

itula. tak paham sungguh. dorang cam tak puas hati plak sebab pompuan yang chair meeting tu. sebab pompuan ni bagus lah dia yang chair meeting tu. bukan nak sgt pun chair meeting dengan orang yang macam tah hape2 tu. buang masa dan tenaga je.

Anonymous said...

ehemm ... apsal marah dlm blog? sama la , membebel dlm blog. Cakap je terus , ini dalam blog jugak membising.

~ thalhazlin ~ said...

hurm. cik tengkujuh ke yang chair meeting tuh? ha. kalau cam tu lagilah senang nak sound. len kali, kalau diorang wat lagi, direct je sound nama diorang or just tunjuk jari kat diorang & ask : "hah. kamu, ada apa nak cakap?""kalau tak ada, sila beri tumpuan". kene garang arr..
ops. sowie kalau cara ni tengkujuh tak setuju sebab saya at work banyak orang kata garang. ;p

tengkujuh said...

anon: itula fungsinya blog. tempat meluahkan segala. gembira, sedih, marah, ketawa, emo, semua la. like what i write in my blog (kat side bar tu). kalu tak suka dgn kandungan blog ni, sila JANGAN dtg jenguk lagi takpun tekan Alt + F4 yep.
terima kasih kerana menyinggah!

thal : i'm not the one who chair the meeting. orang lain tapi kita yg ada duduk sekali dalam meeting tu rasa cam bengang jek. sebab kita tahu adab2 dalam meeting so bila orang buat kuang ajak rasa cam nak sepak je mamat 2 ekor ni!
~huh! bengang ni!~

ajk badan jugak said...

Noted .... lain kali cakap je depan2 baru boleh tahu sbb apa jadik cam 2. Jgn serkap JARANG !!!

tengkujuh said...

ajk badan : same goes with both of u. and plz ya! this is my private domain. jangan nak buat onar pasal opis kat sini.
plz bare in mind. thank you!
i can say what ever i want in this blog and nothing's wrong with that.
kalau baca dan terasa, sendiri mau ingat.

.BUNGA. said...

kelako giler eh??whatever the reason, time meeting JANGAN BIADAP. pengerusi tu kan speaker time tuh. nak BERCAKAP SILA KE DEPAN. cehhh!

tengkujuh said...

muahahaha... i liiiike u babe!
perkataan BIADAP tu memang kene sgt.
pastu siap tulis AJK BADAN tu yang tak tahan tu. dah terang lagi mau carik lampu suluh la ibaratnya. pastu siap terasa and sound tepek. padan kat muke aku. hahahahaha...

i memang cakap u BEST SELAMANYA la cik puan bunga. muehehehe... ~pujian mau dapat mutants free..~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin