Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

24.1.10

Baju Bertandang Keluarga

Hari ni keluar dengan enchek tunang beli baju bertandang keluarga dia. untuk adik beradik dan Tasha Montel (anak buah enchek tunang) kitorang decide beli kain cotton. Pilih corak bunga yang kecil dan warna merah-merah pink. Nice gak but actually saya dah berkenan dengan satu design ni tapi dah abis dah. sedey. tanya kakak kat Nagoya tu dia cakap dah takde stok dah. so nak tak nak beli je apa yang ada walaupun rasa cam tak puas hati sgt. For mother in-law to be, saya pilih kain pure china silk. nice! suka kain ni. bunga dia pun tak crowded sgt. simple and sweet jek. kain sutera cina ni tak panas so akan sedap lah bile bakal omak mertuo den pakai nanti.. (salah slang lah plak. my mak mertua orang perak, bukan nogori. hehehehe)

for my family, dah lama dah saya beli. warna merah terang. my mum ni cam moden sket. ala-ala mak datinssss... so baju kene vogue. tak vogue mama bilang tamau. huh! demanding sungguh. so settle satu kerja. skang tinggal enchek tunang bawak balik kampung dan bagi kat omak dia untuk ditempah menjadi baju. jap gi mau amik gambar kain yang saya beli and upload kat blog saya. tadi lupe sebab ke hulu ke hilir dengan enchek tunang sebab tak puas hati selagi tak dapat corak kain cotton yang saya nak tu. dari kamdar, masuk plak kat nagoya yang kat simpang jual banyak2 selendang tu, pastu pergi plak kat nagoya sebelah globe, patah balik kat nagoya kat simpang tu, pastu gi balik kat nagoya kat tepi globe tu. last2 beli kain cotton kat nagoya yang kat tepi globe tu dan emak punyer kitorang jumpa kain sutera best tu kat nagoya kat simpang tu. oh oh so complicated! offcoz lah kan, kata nak yang the best!

Mau Banding Harga
-ini untuk rujukan semua lah. kalau rasa nak beli kain cotton, saya suggest beli kat nagoya. semeter rm7 jek. saya rasa material dia sama jek dengan kain cotton kat Kamdar. Kamdar jual kain cotton semeter RM12. kalu ada less pun paling coman dapat rm10++. with same material and quality (i guess ler) and beside design kat nagoya lagi cantik2 compared with kamdar punyer kain cotton. what ever it is, kalu u dah berkenan dengan mana2 kain, jangan tunggu2. zappPp je terus (maksudnya mintak lah promoter tu potong and gi bayar terus. jangan pandang belakang lagi. hehehehe... nanti menyesal kemudian hari, macam saya ni.)

5 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

alhamdulillah dah okay u. agak risau juga tgk last entry tak lama dulu. keep strong. insya Allah i doakan semua okay.

cheyatt said...

alohaa...mama wewet...hope evething will be ok in n outside..so get back to ur persiapan...apa lagik yg kitaorg bole bantu...just say it.....we "ur makcik2 n kakak2 sedara" will try to find it...hehehe....lega coz u going back to ur road tour....yeehaaaa

tengkujuh said...

thanks kak ti. sgt terharu and memang mau mintak bantuan atau lebih tepat lagi sponsor. hehehehe... i'm back to normal now tapi luka still ada. masih berhati2 takut jatuh lagi. doakan yer.

Huda : thanks babe!

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.

** also provide makeup services for wedding. do check out my website.
congrats on your upcoming wedding.. =D

p/s: im also a bride to be... hehe


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

tengkujuh said...

thanks dear for the info... =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin