Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

23.1.10

cerita KAIN & KAD KAWEN saya

Baju Nikah

perkara pertama yang saya buat lepas bangkit dan pulihkan semangat adalah pi JAKEL ngan mama and beli kain untuk wat baju nikah. habis almost 1k for baju jek. (oh oh wahidah, tolonglah budget dan berjimat yep!) selepas tu rasa ok sket and semangat hari bahagia datang sket2. mama pun banyak tolong untuk saya bangun semula dan bangkitkan semangat nak plan for hari bahagia.

untuk nikah i choose chiffon rather that organza sebab organza cam keras sket and manik2 dia cam sarat sgt. i want something simple untuk nikah. and masa pilih2 kain tu saya memang cari yang warna putih sebab untuk nikah tapi biler sale lady tu tanya untuk sanding plak warna apa and saya cakap putih gak. dia suggest untuk buat different color. kalu dua2 event warna putih cam tak best jek. pikir2 and lepas dia keluarkan macam2 warna and semua tak berkenan. sgt cerewet ok daku ini. mama dari berdiri terus cari tempat untuk duduk. hehehehehe... lepas tu lama sale lady tu menghilang. dalam ati cakap dia dah fedup nak layan ker? pastu tak lama lepas tu sale lady tu datang balik dengan segulung kain kat tangan dia. dia bentang depan saya dan terus saya jatuh cinta. warna susah mau dapat. very light green. tapi nak kata green tak lah green sgt, ada cam yellow2 gak. yang menarik dan da'boom adalah sulaman dan manik2 dia yang sgt exclusive. cun! terus cakap kat dia, "potong 4meter yer" tapi dia balas, "kain ni memang datang sepasang jek dik. exclusive design. tak kuar dah. memang sepasang jek, so akak tak yah potong lah yer". hehehehe... malu gue. mana gue tahu dong! so pada hari tu dapat lah beli kain untuk nikah. enchek tunang punya pun dapat gak. siap dengan sampin.


Design Kad Kawen

2 ari lepas received design kad kawen from my friend. dia wat freelance untuk tempahan kad kawen ni. saya upah dia from A to Z untuk kad kawen ni. dari wat design, graphic sampai ke wat map ke rumah saya and rumah enchek tunang. sgt suke... tapi the idea came from me and my enchek tunang lah. i plak inspired from LadyNoe punyer kad kawen. nak wat lain sket and takmau rigid sgt. bleh je nak tempah kad kawen kad tempat biasa dengan harga yang murah sket tapi entah kenapa takmau. lagipun lebih kurang je harga dia. siap dengan design paper beg, tag terima kasih and bunting my friend wat kan. thanks pali. ko memang superb. hehehehe...

pali bagi 2 pilihan kad kawen and i have choose yang berkenan di hati which is yang option no.2. sebab takde lagi design yang camtu and susah mau wat. after this, me and enchek tunang will proceed with the details yang nak letak kat dalam kad tu dan proses printing akan bermula. sgt teruja untuk tgk hasilnya tapi dalam pada masa yang sama berharap agar ALLAH permudahkan perjalanan dan persiapan hari bahagia saya. harap enchek tunang tak wat hal lagi. plz no more dugaan for me. i tired enough untuk kumpul semangat dan bangkit semula.

::option no.1::

::my option; opt. no.2::



4 comments:

Mrs Drac said...

kad kawen tu mmg comel..huhu..ade color tak ye?

tengkujuh said...

dear, i memang plan untuk wat kad tu satu 2 color jek. budget sket. so kad tu theme color dia silver and white. tamau fancy sgt sebenarnya.
neway thanks...

~ thalhazlin ~ said...

design no 2 tuh cantek n unik!

tengkujuh said...

itu lah yang saya pilih thal. lain sket dari kad2 kawen yang biasa orang bagi tu. neway u'r tag "terima kasih" don't be to rigid.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin