Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

16.6.10

Mari belajar tentang EMOSI



Emosi adalah perasaan intens yang ditujukan kepada seseorang atau sesuatu. Emosi adalah reaksi terhadap seseorang atau kejadian. Emosi dapat ditunjukkan ketika merasa senang mengenai sesuatu, marah kepada seseorang, ataupun takut terhadap sesuatu.

Kata "emosi" diturunkan dari kata bahasa Perancis; émotion. Kebanyakan ahli yakin bahawa emosi lebih cepat berlalu daripada suasana hati. Sebagai contoh, bila seseorang bersikap kasar, manusia akan merasa marah. Perasaan intens kemarahan tersebut mungkin datang dan pergi dengan cukup cepat tetapi ketika sedang dalam suasana hati yang buruk, seseorang dapat merasa tidak enak untuk beberapa jam. (Sumber wikipedia)

Anda penah jumpa atau kenal atau berurusan atau berhubung atau sememangnya mempunyai saudara yang ber'emosi'? Biarkan saja mereka dengan labu-labu mereka. Mari kita beramai-ramai respect pada orang yang pandai mengawal emosi serta bersikap profesional dalam kehidupan. Saya selalu pesan pada diri sendiri, cermin dan muhasabah diri sebelum menunding jari atau mengata orang lain. Kawal emosi sebab orang lainpun ada hati dan perasan. Mereka juga boleh ber'emosi'.

pesanan penaja : please don't become so "emo poster child" with me! menyampah sungguh aku. tsk giler labu labi tau tak!

2 comments:

F A R Y N said...

apa kes awet?
gossippp pls...hahaahaa

tengkujuh said...

i will but later k.
i dah agak u musti siren punya kalu bab2 ni. sebab tu u ada dalam list mangkuk tingkat tin. hahahaha... u will know later. i promise to tell rite and i will. i'allah.

stress gue ni. sudah ber'emosi' ni. tsk ok!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin