Pages

.Mereka ini Best.

"I tahu U siapa dan Datang dari Mana"

http://emo.huhiho.com Okie.disebabkan ada *si polan* yang dah faham bahasa,warning yang lama tamau pakai lagi.

i tahu u guys suka masuk blog cam 'famous amous' ni kan? baca entri bombastic mr.lobaloba i kan? sentiasa menanti entri2 ~emo~ i yang sekaligus akan mem'famous amous'kan u guys kan? tunggu entri2 kontroversi i kan? sentiasa mahu mengikuti perkembangan hari bahagia i kan? huhhu... bahagianya sebab ada pembenci yang dalam pada masa yang sama suka mengikuti perkembangan blog pink ala2 pompuan yang tak berapa nak ayu ni. tocheh2... i ni tak hebat cam u guys. sgt simple tapi i pandai jaga A.D.A.B. cuma dalam my private domain ni jek i suka mencaci & mencarut cencurut so kalu i tercarutkan u, mintak maap lah yer.. (khas untuk yg terasa,kalau tak terasa takpe)

jangan malu untuk singgah2 lagi. u guys really welcome here cuma macam i pernah habaq dolu2 tu;

-who ever u are (u kenal i ker, u are my colleagues, u tak kenal i ker, kiter kawan ke atau penah jadi kawan ker, peminat i ker, pembenci i ker, kite pernah selisih bahu ker or what so ever!), where ever u come from (u come from moon, sun, planet marikh, venus, dari batang berjuntai, janda baik, london, sydney etc), what ever u think (poyo nyer minah ni, cam bagusnye minah ni, i like this minah etc) and how u feel (marah, geram, benci, suke, terkejut beruk, ~em0~ tetiba etc) when u read all entries in this blog. TOLONG JANGAN BUAT ONAR OK!-

::.i can say what ever i want coz this blog created by me.i'm the owner of this 'cam famour amous' blog.::

Thanks Kayu!
sukenye dapat cakap macam ni! ~T_T~ http://emo.huhiho.com

29.12.10

Budi bahasa Budaya Kita kan?!.

Mari adik-adik, akak nak ajar sket bab berbudi bahasa ni. Adik-adik kalu datang or gi kat mana-mana tempat, baik nak mintak maklumat ker, nak mintak apa sekali pun, silalah berbudi bahasa yer. Akak yang mengandung and selalu rasa tak selesa di perut dan dipusat oleh sebab disepak-sepak oleh makhluk comel dalam perut ni pun boleh “berrr…berrrr…berrr…” dan merubah wajah menjadi manis seperti candy kalu ada public datang nak jumpa and mintak info. Nak tau sebab apa? Sebab akak pegang prinsip “budi dan bahasa mencerminkan bangsa!” PAHAM?!

Kalu tak paham, nanti akak sekolah kan lagi yer sebab akak skang adalah tersangat geram bila ada orang tongong yang berlagak pandai datang nak mintak info yang dia sendiri tak pasti pastu buat muka cam palat. Dah ar tongong pastu bila orang explain buat cam endah tak endah. Eh! Ko ni bongok ker apa ha kera?! Datang nak mintak maklumat kat orang, dah la diri sendiri tongong tak tau nak maklumat apa, pastu bila orang explain kau menambahkan lagi ke”tongongngan” ko tu. Memang dasar la ko tongong dan bongok! Pastu dengan tidak berbudi bahasanya ko blah je camtu tanpa cakap terima kasih. Aku ingat sesama melayu ni aku bleh la nak tolong ko lebih sket tapi disebabkan ko cam “tut” ko sendiri mau ingat. Maklumat yang aku bleh print kan secara percuma menggunakan mesin printer laser jet baru yang department aku baru dapat pun aku tak mau bagi kat ko! Boleh jalan dah! BONGOKSSS!!

1 comment:

FARYN said...

huishhh..
garangnya ibu ni...
sabar wet...orang2 mcm ni sampai bila pun tak berubah..


p/s: ni link baru blog aku..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin